Autor Zpráva
Resigo
Profil *
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak mám udělat líp vypadající menů? Zatím mám tohle:

<div id="bar"> 
      <div id="menu">   
        <a href="index.html" class="volby">Hlavní stránka</a>
        <a href="info.html" class="volby">Více informací</a>
        <a href="kontakt.html" class="volby" style="margin-left: 200px;">Kontakt</a>
      </div>
    </div> 

<style>
.volby:hover { background: white; color: black }

.volby{ 
        border-top-left-radius: 4px;
        -webkit-border-top-left-radius: 4px;
        -moz-border-radius-topleft: 4px;
        -khtml-border-top-left-radius: 4px;
        border-top-right-radius: 4px;
        -webkit-border-top-right-radius: 4px;
        -moz-border-radius-topright: 4px;
        -khtml-border-top-right-radius: 4px;
        background: #f1cf2e url('images/navigation-tab.png') repeat-x top;
        color: white;
        font-weight: bold;
        padding: 10px 10px 1px 10px;
            } 
</style>


1.Chtěl jsem se zeptat jak mám udělat, aby když jsem na "hlavní stránce" byl by odkaz v menu bílí, když kliknu na "kontakt" tak by byl zas býlí kontakt. Jak to mám udělat?

2.Když už jsem vytvořil téma, tak se rovnou zeptam: jak mám v IE zakulatit rohy? To co mám napsané nic nedělá.

Všem moc děkuji :)
jenikkozak
Profil
Resigo:
1.Chtěl jsem se zeptat jak mám udělat, aby když jsem na "hlavní stránce" byl by odkaz v menu bílí, když kliknu na "kontakt" tak by byl zas býlí kontakt. Jak to mám udělat?
Na to je bohužel CSS krátké. Je nutné na konkrétní stránce přidat aktivnímu odkazu nějakou třídu, kterou pak pomocí CSS můžeš obarvit. (Tedy na Hlavní stránce tuto třídu přidat prvnímu odkazu, na stránce Kontakt třídu přidat zase poslednímu odkazu v menu.)

2.Když už jsem vytvořil téma, tak se rovnou zeptam: jak mám v IE zakulatit rohy?
Pokud chceš, aby to fungovalo i ve starších verzích, bude nutné použít obrázky na pozadí odkazů.

Jen taková poznámka. Třídu .volby vůbec nepotřebuješ. Na jednotlivé odkazy můžeš ve stylopisu zacílit pomocí:
#menu a{}
Resigo
Profil *
jenikkozak
1. A jak bych to měl udělat? Asi je zapotřebí JS, že ano?

2. No jde mi o IE obecně, nefunguje mi to ani v nejnovější verzi, jde o tuto stránku http://kdotu.byl.cz.
Prosím zkuste se na to kouknout v Chromu a pak v IE, vše je tam hranaté :)

moc ti děkuju :)
hledej
Profil *
Pokud se nechceš trápit s rohy, možno to udělat i pomocí obrázku. http://eric9199.deviantart.com/art/Web-Frame-180232662
Lamak
Profil *
1, Na stránke "Kontakt" pripíšeš odkazu na kontakt triedu/id a v tej triede to budeš mať ako hover -
<a href="kontakt.html" class="oznaceny" style="margin-left: 200px;">Kontakt</a>


.oznaceny { background: white; color: black }


A takto všade, teda ak necheš použiť JS ;)

2, Obrázky, je to dosť prasačina ale inak to nejde, zaoblené rohy budú myslím až v IE9. Ja osobne to nerieším, nestaviam design na zaoblených rohoch a potom to až taký veľký rozdiel nie je ;)
Lamak
Profil *
Inak, dosť pekný web, tá oranžová je veľmi fajn ;) No zadaj nejaký background pre body pretože mám veľké rozlíšenie a mám dole biely pás ;)
jenikkozak
Profil
Resigo:
No jde mi o IE obecně, nefunguje mi to ani v nejnovější verzi
V novějších verzích (od IE 9) ti to půjde ve standardním režimu. (Ty používáš quirk.)
Pozor na to, že doctype, začátek HTML, sekci head a tak bys měl mít na stránce jen jednou. Když sepodíváš do zdrojového kódu, najdeš tam tyto značky vícekrát.
Resigo
Profil *
hledej:
Dík

Lamak:
Nějak tomu tvému návodu nerozumím, promin jsem začátečník. Jo a moc ti děkuju :)
Resigo
Profil *
jenikkozak:
děkuju, změním si to. Co se týče těch sekcí zkontroluji si to, ještě jsem neměl čas, nahrál jsem to na server asi před 10 min. Ještě jsem nevychytal všechny mouchy :)
Lamak
Profil *
Máš stránku kontakt. V tej stránke máš to menu. A odkazu v menu na stránku kontakt
<a href="kontakt.html" class="volby" style="margin-left: 200px;">Kontakt</a>
napíšeš tomu odkazu ID ktoré bude v CSS naštýlované tak, ako to volby.hover. Čiže na stránke kontakt budeš mať v menu v HTML -
 <a href="kontakt.html" class="volby" style="margin-left: 200px;" id="oznaceny">Kontakt</a>

a v CSS toto-
#oznaceny {background: white; color: black}

Chápeš?
Lamak
Profil *
Tým pádom bude ten link na Kontakt biely ako keď prejdeš nejaký link. Ak to nie je to čo si xcel tak sry :)
Resigo
Profil *
Lamak:
strašně ti děkuju, je to přesně to, co jsem potřeboval :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0