Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Dixx Profil |
#1 · Zasláno: 30. 10. 2011, 10:50:20
Zdravím.
Ještě musím založit jedno téma ohledně jednoho problému. Na své stránce mám vlastnoručně vytvořené menu za pomoci CSS a HTML. Stránka ZDE: http://1st-msob.pardalove.cz/new/ Menu se rozevíra, kdž hoverujete kurzorem nad určitou položkou, avšak rozvynuté položky zmizí pod jiným divem. A pokud myší najedete na onen div, tak se menu zase sroluje. Je tu nějaká možnost, že to menu bude vždy na vrchu? Už jsem zkoušel z-index, ale bez úspěchu... Děkuji. |
||
shaggy Profil |
#2 · Zasláno: 30. 10. 2011, 11:06:19
Dixx:
Zaujímavé, ja som skúsil z-index a fungovalo to. |
||
Dixx Profil |
#3 · Zasláno: 30. 10. 2011, 11:19:51
vážně? Tak to vyzkouším znovu...
|
||
Dixx Profil |
#4 · Zasláno: 30. 10. 2011, 11:22:06
Aha, já to nepřiřadil všem elementům, ale jen classce, ve které byly zasazené ostatní elementy UL a LI...
Takže porblém vyřešen, moje chyba :) Děkuji... |
||
margin Profil * |
#5 · Zasláno: 30. 10. 2011, 11:53:58
Dixx:
„Aha, já to nepřiřadil všem elementům, ale jen classce, ve které byly zasazené ostatní elementy UL a LI...“ Ne, zmíněné z-indexy můžeš zase klidně vymazat. Nevím, co přesně jsi (ne)udělal, když ti z-index nefungoval, ale aby fingoval z-index. tak objekt musí mít absolutní, relativní nebo fixní pozici. shaggy podle mě předpokládal, že tuhle základní věc víš, nebo po tobě chtěl vyloudit, co přesně a jak jsi zkoušel, aby ti mohl přesně poradit. „Takže porblém vyřešen“ a zaplevelil sis CSS spoustou zbytečných deklarací. Pro úplnost, kdybys chtěl pro všechny vnořené elementy nastavit nějakou vlastnost, tak se to píše nějak takto: #menu * {z-index: 1;} Hvězdička je univerzální selektor, znamená "všechny elementy". |
||
shaggy Profil |
#6 · Zasláno: 30. 10. 2011, 18:22:20
margin:
A pozeral si si ten kód? Položky v menu, ktorých sa to týka má absolútne pozicované - jediné, čo mu tam chýbalo, bol z-index. |
||
margin Profil * |
#7 · Zasláno: 30. 10. 2011, 18:59:53
shaggy:
Díval, a právě, že Dixx deklaroval z-index kdečemu v menu, ale nedal tomu z-index. Je možné, že napoprvé dal z-index nečemu, co nepozicoval, zalže mu to nefungovalo, pak dal z-index skoro všemu, včetně pozicovaným položkám menu, proto mu z-index zafungoval. U tebe vím, že máš znalost, takže předpokládám, že když jsi to zkoušel, tak jsi dal z-index z-pouze jednou na správné místo, možnosti jsou dvě, viz níže. Dixx může smazat z-index v CSS souboru na řádcích 5, 12, 23, 36, 44, 50, 58, 64, 70, 75, 81, 86 a 100, tedy 12 zbytečných výskytů. Ponechá z-index na řádku 23. Nebo smaže z-index na řádku 23, ale ponechá z-index na řádku 44. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0