Autor Zpráva
paulos e.
Profil *
Zajímalo by mě jestli v css de nastavit barva průhledná.

blablabla...
background:#fff;
blablabla...
PerToon
background-color: transparent;

Nikdy sem se s tím nesetkal kromě nedávného příspěvku na této diskuzi ohledně barvení posuvníků - takže by to možná mohlo jít.
bojars
Firefox (Mozilla):

http://www.jakpsatweb.cz/css/moz-opacity.html

MSIE (možno by sa dalo niečo vyskúšať s priehľadnosťou na nejakej celistvej ploche cez filter):

http://www.jakpsatweb.cz/css/css-filtry.html
paulos e.
Profil *
background: X-ray;

Zkusil sem a fungovalo to taky.
Radek Hrabůvka
Mimo "odbarvovače posuvníků" mě nenapadlo žádné využití průhledné barvy. Background se totiž nedědí (na rozdíl od např. color) a transparent je výchozím stylem všech elementů. Jestli někde uvidím použití background: transparent, rád se přiučím.
Radek Hrabůvka
paulos e.
Zkusil sem a fungovalo to taky.

Nechápu, o co se vlastně pokoušíš, co tak odkaz? Když do css nic nedáš, funguje to stejně, zápis background: nesmysl nechápu.
paulos e.
Profil *
Background: X-ray;

To je jenom část kódu. Samotný to fakt nemá smysl. Jsou to nějaký barevný odkazy na bílím pozadí.
peta
Profil *
PerToon Ja to treba pouzivam bezne, background:transparent :) Je pravda, ze malo, ale pouzivam.

paulos e.
To ti fungovalo v IE-cku, ne? To je ten prohlizec, co je stale zavirovany? Jeste, ze to nepouzivam.

Jinak, kdyby js mel problem u barvy pozadi a obrazku, nekdy pomuze pouzit presnejsi nazev backround-color. Vis, treba, kdyz mas obrazek na pozadi, umisteny vlebo a chces menit pouze barvu pozadi pod nim
igamenir
Já to používám u polí ve formuláři. Tam je totiž defaultně "background-color: Window"
Radek Hrabůvka
Zjistil jsem, že používím "barvu" transparent. Použil jsem to u průhledného gifu, který byl odkazem a a v témže odstavci jsem použil pro textové odkazy zápis:
a:hover {...; background: navy; ...}
Pro obrázkový odkaz jsem to přebil zápisem:
a:hover img {...; background: transparent; ...}
peta backround-color není přesnější než background, pokud víš, co děláš, stačí psát jen background, je to sdružená vlastnost, viz Kaskádové styly v dobrém stylu, odstavec Pozor na sdružené vlastnosti, ale i ostatní je zajímavé čtení.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0