Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Thomas. Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 1. 2012, 12:59:57
Ahoj, jak mám prosím udělat zápis v CSS aby se styl aplikoval pouze a výhradně k tomuto jedinému divu?
Může mi to prosím někdo ukázat s nějakým popisem? <div id="obsah" class="nadpis"> Děkuji pěkně za objasnění.... |
||
Medvídek Profil |
#2 · Zasláno: 5. 1. 2012, 13:02:44 · Upravil/a: Medvídek
Thomas.:
div#obsah {float:left} |
||
Thomas. Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 1. 2012, 13:12:51
Medvídek:
Jenže těch divů je více a v tomto případě co jsi napsal, je class zbytečný.... ;) <div id="obsah" class="nadpis"> <div id="obsah" class="hlavicka"> <div id="obsah" class="paticka"> <div id="obsah" class="pozadi"> atd.. |
||
joe Profil |
#4 · Zasláno: 5. 1. 2012, 13:16:02
Thomas.:
ID má být unikátní, je to identifikátor. Takže spíš <div id="nadpis" class="obsah"> <div id="hlavicka" class="obsah"> <div id="paticka" class="obsah"> <div id="pozadí" class="obsah"> A potom to, co mají společného, to bude ve třídě .obsah { ... společné pro všechny 4 ... } #nadpis { ... } #hlavicka { ... } |
||
Medvídek Profil |
#5 · Zasláno: 5. 1. 2012, 13:18:07
Thomas.:
Tak samozřejmě předpokládám, že se řídíš pravidly, že je ID unikátní identifikátor :-D |
||
Thomas. Profil * |
#6 · Zasláno: 5. 1. 2012, 13:50:15
joe:
Aha, hm, to znamená, že takový zápis bude špatně? <div id="nadpis" class="obsah"> <div id="hlavicka" class="obsah"> <div id="paticka" class="obsah"> <div id="pozadí" class="obsah"> <div id="nadpis" class="strana"> <div id="hlavicka" class="strana"> <div id="paticka" class="strana"> <div id="pozadí" class="strana"> |
||
Medvídek Profil |
#7 · Zasláno: 5. 1. 2012, 13:51:59
Thomas.:
Samozřejmě, ID by na stránce mělo být opravdu unikátní. |
||
Ugo Profil |
#8 · Zasláno: 5. 1. 2012, 13:59:55
Thomas.:
možná by se ti hodilo použít více tříd <div class="obsah nadpis"> div.obsah.nadpis { color:red; } |
||
Bubák Profil |
#9 · Zasláno: 5. 1. 2012, 14:08:37
Je to špatně, ali když to funguje, měl bys to mít takto:
<div class="nadpis obsah"> <div class="hlavicka obsah"> <div class="paticka obsah"> <div class="pozadí obsah"> <div class="nadpis strana"> <div class="hlavicka strana"> <div class="paticka strana"> <div class="pozadí strana"> Já osobně bych třídu "pozadí" přejmenoval na "pozadi", nemusíš se pak starat o to, v jakém kódování máš CSS. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0