Autor Zpráva
AAAnonym
Profil
Dobrý den mám určitý obrázek, který je ve středu stránky nahoře a přibližuju ho pomocí ctrl +. Jak to udělat, aby se mi to nepřibližovalo úplně do středu toho obrázku, ale např. 20px nalevo od středu?
živá ukázka: http://zkouskapozadi.borec.cz/obr%C3%A1zek%20.jpeg
Na obrázku 1 je podoba obrázu, jak by vypadal obyčejně, kdybych ho dal na střed a zvětšil lupou. Na obrázku 2 je obrázek zvětšený v podobném měřítku, ale jeho přiblížení vypadá jinak, protože je o několik desítek px posunutý... Ale jak to udělat v css?
AAAnonym
Profil
pokud nikdo neví, stačíte když napíšete, kde se to dá najít na jpw. vsadím se, že to tady někde je, jenže nevím, jak se ta css vlastnost jmenuje.
AAAnonym
Profil
Tak jinak.... Když mám obrázek zarovnaný ve středu stránky, jak můžu udělat, aby se obrázek pomocí lupy přibližoval k jeho levém okraji, tedy ne úplně do středu?
Joker
Profil
Jestli jde o přibližování stránky v prohlížeči, tak to je funkce prohlížeče a obvykle se prostě zvětší celá stránka, takže asi nepůjde ovlivnit, kam se co zvětší.

pokud nikdo neví“ - Tohle není chat, ale fórum, čekat na odpověď 20 minut je úplně normální (ani těch 20 hodin do tohohle příspěvku není tak moc)
AAAnonym
Profil
Když je obrázek umístěný v levém okraji stránky tak se taky přibližuje vždy směrem k levému v rohu. Proč by to nešlo udělat tak, aby se obrázek uprostřed choval stejně?

nemeja:
Přibližování v prohlížeči funguje tak, že se to prostě přiblíží, a pak si poposouváš kam chceš.
na všech stránkách, kam jsem se díval, jsem zkusil nejprve oddálit pomocí ctrl -. A obsah stránky se oddálil do prostředu obrazovky... Zkusil jsem ctrl + a obsah stránky se přiblížil k levému rohu.... přiblížilo automaticky se to, nic jsem nikam posouvat nemusel.
Například zde: http://polopate.jakpsatweb.cz/ Obsah tohoto webu je umístěný ve středu obrazovky, což můžu vidět, když oddálím stránku. No a při přibližování se mi obsah stránky k levému okraji.... toť vše, ale jak to udělat?
nemeja
Profil
Za 1. Neumíš upravovat příspěvky?
2. Přibližování v prohlížeči funguje tak, že se to prostě přiblíží, a pak si poposouváš kam chceš. Stejný princip, jako třeba přibližování fotek v Windows Photo Vieweru ;)

Napadlo mě jedině odchytávat akci ctrl+kolečko myši a pak to sám zoomovat, no nicméně nevím jak by si s tím poradil prohlížeč
AAAnonym
Profil
napadlo mě, že to bude něco podobného jako float... S použitím float se obrázek zarovná nalevo a přibližovat se bude do svého středu. To co potřebuju já, je jen opak toho-zarovnání na střed a přiblížení k levému okraji.
AAAnonym
Profil
mám dojem že si nerozumíme.... dám ještě jeden příklad: mám tohleto pozadí http://www.zkouskapozadi0.borec.cz/ Když pořád mačkám ctrl + , vidím, že se přibližuje doprostředka narozdíl od odkazu webzdarma, který je sice téměř uprostřed, ale při větším přiblížování zůstává na levém okraji stránky.... to je zhruba všechno co potřebuju... opravdu už nevím, jak to líp říct.
jenikkozak
Profil
AAAnonym:
Nepoužíváš nějaké starší IEčko? V novějších se ti totiž budou zvětšovat všechny prvky stránky zároveň. Při změně velikosti se zvětší texty i obrázky, takže v tom odkázaném příkladu se nám zvětšuje obrázek kopce i ta reklama ve stejném poměru, čili popisovaný jev pravděpodobně většina návštěvníků tohoto vlákna nevidí.
Zda se dá IE a ostatní prohlížeče donutit, aby zvětšovaly při Ctrl + + jen textové bloky, nevím, spíše o tom pochybuji.
Odhytávat Ctrl+kolečko (či klávesy + a -) pomocí JS řešením nebude. A to proto, že bys musel vědět, jakou velikost má nastavenou uživatel před tím, než vejde na tvé stránky. Není totiž příliš pravděpodobné, že právě na tvém webu bude chtít nějak měnit nastavení. (Na dalším webu by to zase musel vracet, a koho by to bavilo.) Ovšem obávám se, že toto je nastavení, které není pomocí JS zjistitelné.
Vyřešil bych to tak, že bych se vykašlal na lupu v prohlížeči a nabídl uživateli přímo na stránce odkazy na zvětšení textu. (Jako je třeba pluska na živě nebo posouvátko v hlavičce na webylonu.) Potom máš jednotlivé prvky plně pod kontrolou a můžeš jim nastavovat rozměry a umístění, jaké se ti bude líbit.
AAAnonym
Profil
Nene používám úplně obyčejný firefox jako všichni :) Mimochodem zdá se mi, že jeden mluvíme o koze a druhý o voze opravdu nemyslím že je to tak složité...:D Znovu odkazuji na stránku http://polopate.jakpsatweb.cz/ kde se obsah stránky chová tak, jak chci a na http://www.zkouskapozadi0.borec.cz/ kde je to trošku jinak.... Opravdu nemyslím, že bych musel vkládat nějaké odkazy na zvětšení textu, myslím že tohle vyřeší nějaká běžná css vlastnost...
AAAnonym
Profil
omlovám se, že píšu dvakrát za sebou ale opravdu už necháp, proč to nikdo neví..... takovéhle zarovnávání se používá úplně na všech stránkách, kde je obsah zarovnaný na střed, hodně lidí z této diskuse už určitě takovéto stránky dělala a nikdo to neví... I na webylonu je to přesně tak jak říkám.... oddálím si obsah úplně na nejmenší vzdálenost.... Pak přibližuju pomocí ctrl +. vidím, že obsah se přitom zvětšuje sále směrem ke středu stránky ale až bude obsah stránky přiblížený natolik, že svojí šířkou sahá až po levý okraj obrazovky, stane se změna a místo doprostředka se to začne přibližovat k levému roku obsahu stránky...... Možná se opakuju, ale jsem z toho fakt zoufalý, že nikdo neví takovouhle primitivní věc :(
AAAnonym
Profil
ok, poradil jsem si sám a vytvořil jsem tohle: http://www.zkouskapozadi2.borec.cz/
myslím, že v tom opravdu nebylo třeba hledat nic složitějšího. I když tento obrázek vypadá stejně, není to pozadí, jak jsem chtěl já.... Jak můžu udělat, aby se to chovalo jako pozadí?
(p.s. tohle snad napsat můžu, ne? nechci si kvůli tomu zakládat nové téma)
panther
Profil
AAAnonym:
Jak můžu udělat, aby se to chovalo jako pozadí?
tys měl na odkazu v [#10] pozadí na body, zatímco Chamurappi na Webylonu ho má na nějakém elementu s obsahem (#text). Vlastně ani ne, žádné pozadí tam není, je to jen border.

Je to logické - zatímco pozadí na body nemusí být při zoomování vidět (a pokud je centrované, přeteče okraje monitoru), vše ostatní, co je centrované, je centrované do doby, dokud se vejde na monitor. Pak se přišpendlí k levé straně a objeví se posuvník.

jenikkozak:
Nepoužíváš nějaké starší IEčko? V novějších se ti totiž budou zvětšovat všechny prvky stránky zároveň.
zoomovat dříve neumělo jen IE, ale i další. A i ty nejnovější prohlížeče (nevím, jestli všechny, FF určitě) umí také zvětšovat pouze text, nemusí tedy nutně zoomovat.
AAAnonym
Profil
aha, takže kam mám ale pozadí umístit, když ne do body?
zkoušel jsem tohle
<style>
p  {background-image: URL('pozadi.gif')}
</style>
jenže to pozadí se zobrazí jen když jen tam, kde je text a já ho potřebuju zobrazit celé....
AAAnonym
Profil
viděl jsem takovéhle pozadí umístěné ne v body,ale místo např. #header, jenže mi to tak nefungovalo, tak nevím...
Davex
Profil
Asi jsem z tvého popisu úplně nepochopil podstatu problému, ale dát obrázek na pozadí vystředěného bloku by nepomohlo?
AAAnonym
Profil
díky, to je přesně co potřebuju :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: