Autor Zpráva
Kandown
Ahoj, mám problém s layoutom. Nastavím si na všetky tagy margin aj padding 0, pretože chcem aby stránka začínala od úplného okraja prehliadača. Všetko je tak ako má, avšak keď chcem prejsť na zjednodušenú formu webu, a použijem z PHP jazyka include alebo require funkciu, automaticky, ako keby mi prepísalo CSS padding-top v tagu body na napríklad 20px. Proste to urobí medzeru, čo ja nechcem. Ako sa tomu dá vyhnúť? V minulosti mi to vôbec takéto problémy nerobilo a neviem, čo sa upravovalo a nikde som sa k tomu zatiaľ nedopátral, tak žiadam o pomoc skúsenejších. Pracujem s HTML CSS jQuery a PHP často, ale toto mi vrtá hlavou posledné 2 dni a nemôžem sa k tomu dopátrať.

Vopred ďakujem za vašu pomoc.
Keeehi
Kandown:
PHP za to nemůže. Nejspíše tam máš nějakou chybu v html z toho, jak jsi to převáděl. Pokud srovnáš původní a nynější kód, měl by jsi chybu objevit.
Bubák
Keeehi:
PHP za to nemůže.
Možná ano, přesněji řečeno může být spoluviník, ale hlavní viník je nadbytečný BOM. Ale to je jen můj nezávazný tip.

Kandown:
Bez živé ukázky těžko říct, kdy je chyba.
Kandown
Pridávam náhľad tej stránky.

Nie je tam žiadna chyba, ktorú by som zbadal. Neviem si s tým pomôcť. Snáď niečo objavíte vy.
Keeehi
Kandown:
Je to ta mezera mezi <!-- /IClista --> a <div id="top_line">.
Kandown
Pokiaľ viem, tak ta IClista je len ta reklamná lišta navrchu stránky.. Takisto pokiaľ viem, tak v HTML kóde medzery ako prázdne miesta medzi tagmi nehrajú nejakú úlohu, čo by mohlo spôsobiť takúto vec. Ďalšia vec, že pokiaľ to testujem na localhostovi, tak tam tá medzera je tiež a IClista tam nie je.. tá IClista je od poskytovateľa free servra.. tú medzeru by to robiť nemalo.. neviem, čo ju spôsobuje..
Keeehi
Kandown:
Pokud si porovnáte oba výsledné HTML kódy, jsou rozdíly jen v bílých znacích. Takže to způsobuje ta mezera. Když jsem ji odstranil, bylo vše v pořádku.
Kandown
Tou medzerou to na 100% nie je. Skús sa na ten kód pozrieť teraz. Medzera v kóde nie je, ale v zobrazení stále pod tou IC Lištou medzera je. takže tou medzerou v kóde to určite nie je.
Takisto som pridal aj 5 medzier tam, kde to problém nerobilo a všetko je ok.. medzera v kóde teda odpadá :)
Keeehi
Kandown:
Ale on tam ještě nějaký znak mezi >< je. Nejhořší na tom je, že je neviditelný :( Povedlo se mi ho objevit v textovém editoru při označování textu, ale to je teď vedlejší. Takže se Bubák trefil. Koukněte se na Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Divný znak (čtvereček) na začátku includovaného souboru v UTF-8.

Tady máte důkaz. Řádek 19.
Kandown
Sakra tak neviditeľné znaky, by ma teda vážne nenapadli.. :o S tým som sa zatiaľ za 3 roky ešte nestretol.. Ďakujem veľmi pekne za objasnenie. Už som si prenastavil Notepad++, nech mi tam ten BOM nevkladá.. Ďakujem veľmi pekne.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0