Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Manny Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 2. 2012, 09:00:09
Můžete se mi někdo podívat na tohle v ie7 a poradit mi s opravou? Nezobrazuje se mi header a menu. Jsou pozicované absolutně kvůli pořadí v kódu.
|
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 15. 2. 2012, 02:12:33
Reaguji na Mannyho:
Zajímavé. Už na to koukám podruhé s odstupem několika dní a stále mě nic nenapadá… „Jsou pozicované absolutně kvůli pořadí v kódu.“ To mi připadá jako špatný nápad. Proč si myslíš, že na pořadí v kódu záleží? |
||
Manny Profil * |
#3 · Zasláno: 15. 2. 2012, 06:56:02
Chamurappi:
Díky za reakci. Také to nechápu. Jsou to jen absolutně pozicované prvky uvnitř relativního. Nic zvláštního. Dle zadání měl být ve zdrojáku nejdříve obsah, postranní sloupce a pak teprve header a menu. Prý kvůli SEO. Myslím si o tom svoje. |
||
Plaváček Profil |
Manny:
Řešení: 1. Zruš u patičky (footer) clear:both 2. Nastav patičce pevnou šířku (nejlépe width:100%) a overflow:hidden Mělo by to šlapat, viz http://klient.plavacek.net/ie7/ie7.html |
||
joe Profil |
#5 · Zasláno: 15. 2. 2012, 11:12:03
Manny:
To co ti poradil Plaváček, pomůže. V nových verzích, když se přepneš do kompatibilního zobrazení, uvidíš problém a můžeš ho objevit díky vývojářským nástrojům (F12), podobné jako Firebug. Ještě bych elementu leftnav nastavil float: left; pokud ho chceš mít úplně vlevo.
Plaváček: Znáš nějaký důvod, proč má v tomto případě clear: both; vliv na absolutně pozicované elementy?
|
||
Plaváček Profil |
#6 · Zasláno: 15. 2. 2012, 11:29:29
joe:
„Znáš nějaký důvod, proč má v tomto případě clear: both; vliv na absolutně pozicované elementy?“ Popravdě - absolutně netuším. Protože jsem se ale s touto chybou už setkal, naučil jsem se ji obcházet. |
||
Manny Profil * |
#7 · Zasláno: 15. 2. 2012, 12:18:02
Děkuji pánové, asi bych na to nepřišel.
„můžeš ho objevit díky vývojářským nástrojům“ Vývojářské nástroje v IE moc neovládám (vlastní lenost):-)) Nejraději mám webdeveloper pro FF. „‚Znáš nějaký důvod, proč má v tomto případě clear: both; vliv na absolutně pozicované elementy?“ Také by mě zajímala příčina tohot vlivu. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0