Autor Zpráva
pety
Profil
Ahoj všem, prohledal jsem snad už úplně všechno co se týká CSS na internetu ale nikde není vyřešen můj problém. Včera jsem narazil na tohle fórum, je vidět že je zde spousta odborníků co by mi mohli poradit. tedy:
potřeboval bych na svých stránkách aplikovat následující věc kterou jsem ilustroval na obrázku ( je na http://www.eurostar.wz.cz/web.gif (skládá se ze dvou obrázků)
chtěl bych mít nějakou hlavní stránku takového typu co je na Obrázku 1. tedy nahoře hlavička, levé menu s odkazy, patička (vše růžovou barvou) a pak nějaký vnitřní hlavní "okno" do kterého se bude načítat externí další stránka v závislosti na volbě v menu. To samozřejmě není problém udělat rámcema popřípadě iframe do kterého se budou stránky načítat..... chtěl bych vědět jestli existuje nějaká stejně účinná metoda kde bych ale nemusel používat iframe ani rámce, někde jsem zaslechl že je to možné udělat i pomocí CSS.
a ted druhý problém... na obrázku 1. je načtena v hlavním zeleném okně stránka s obsahem "adsf.." má určitou velikost. poté nechám do hlavního zeleného okna načíst stránku s obsahem ddd... (obrázek 2) která je však vyšší, a já se ptám existuje nějaká metoda jak je možné udělat aby se mi při načtení stránky ddd... upravila velikost celé hlavní stránky v závislosti na výšce načítané stránky ddd.... ?(nechci totiž používat scrollbary, radši bych aby se výška upravila podle načtené stránky)

na stránkách které jsem dělal ( www.aerovka.cz )to mam vyřešeno pomocí iframe a javascriptu, který se při načítání stránky do iframe zeptá na její velikost a podle toho nastaví výšku iframe. Rád bych ale našel nějakou jinou méně kostrbatou metodu.
Cody
Profil
Doporučuji si přečíst http://www.jakpsatweb.cz/include.html tam se dozvíš asi vše co potřebuješ, ale jinak nevím jak udělat to co požaduješ, myslím že pokud použiješ jen HTML tak je jediná možnist rámy nebo iframe, něco jiného je to v PHP kde bych použil include. S tím nastvením velikosti iframu nevím, ale taky by mě to zajímalo:-)
Fred
Profil
Ten obsah by se měl natahovat normálně, ten layout co máš na tý aerovce je opticky shodný s tímhle css layoutem u Choseho (na konci článku)
http://www.chose.cz/weblog/index.php/moderni-design-s-css-workaround-v ersus-hacky/
pety
Profil
Díky za odpovědi, to je fakt rychlost :-) i to svědčí o kvalitě tohodle fóra... pro Codyho, jestli chceš ten skript na ten iframe, pošlu ti ho.
Havel-st
Profil *
To je ovládání browseru klienta, takže asi zkombinovat s JavaScriptem, nějak tam dopravit např. resizeTo(vypočtené,rozměry);
Cody
Profil
pety To bych celkem rád pošli ho na cody@email.cz. Jestli ti to teda nebude vadit?
pety
Profil
///umístit do hlavičky///


</script>

<script language="JavaScript">
<!--
function calcHeight()
{
var the_height=document.getElementById('the_iframe').contentWindow.documen t.body.scrollHeight;//find the height of the internal page
document.getElementById('the_iframe').style.height=the_height;//chang e the height of the iframe
}
//-->
</script>


///umístit někam do body (tam kam chceš ten roztahávací rámec///

<iframe width="631" height="900" id="the_iframe" onLoad="calcHeight();" src="aerovka_cz.htm" scrolling="no" frameborder="0" name="main" marginwidth="5" marginheight="5" style="margin-left: 10; margin-right: 5">
Váą prohlíľeč pravděpodobně nezobrazuje vloľené rámce. stránky se nezobrazí korektně.</iframe>

ta počáteční height 900 je prostě jen kvůli tomu aby po prvním načtení stránky byla nějaká výchozí výška stránky.

ten iframe je dobrý dát třeba do tabulky takže ti to roztahne celou tabulku včetně okrajů, vypadá to poměrně hezky, když se ti natahuje celá tabulka.... a včera jsem to skoušel jde to umístit i do divu u CSS., takže když máš nějakej layout třeba 3 sloupcovej, dáš to do prostředního sloupce a natahuje se to pak jak u tý tabulky.



Pro Freda: nějak jsem to nepochopil s tím tvojim linkem... můžeš to nějak upřesnit? díky
pety
Profil
S php sice vůbec neumim nicméně skusil jsem to s tím include, podle návodu,a řekl bych že by to mohlo fungovat, kdyby se tomu nějak řeklo že při kliknutí na určitej odkaz ať vykoná tu funkci include, ale do přesně zadaného umístění.. ptám se sice asi jako lama ale jestli je tu nějaký PHPčkař, třeba by poradil...
Cody
Profil
pety Musíš udělat prokaždý odkaz komplet stránku a všechny oblasti krom té která je jiná (tedy loga, navigace, patičky atp.) na includuješ.
pety
Profil
no právě. v podstatě na stránku kterou bych jinak načetl do iframe jen přidám pomocí funkcí indlude ty věci co jsou furt stejný. to znamená menu, logo atd.... jenže to já právě nechci. chtěl bych najít opačnej postup, prostě mít hotovou kostru která bude mít menu logo patičku atd, ale doprostřed se budou pomocí něčeho jiného než je iframe načítat pouze obsahové stránky. ... už se začínam smiřovat s tím že to asi nejde :-(
Cody
Profil
pety no já o žádném jiném způsobu nevím:-(
Suta
Profil
Existují dva postupy při použití include.

V článku je to, myslím, velmi pěkně popsané. Ty zřejmě hledáš ten druhý popisovaný způsob, kdy budeš mít jednu hlavní stránku s pevnými částmi a doprostřed budeš includovat měnící se obsah stránek, v tomto případě pomocí id, které zadáš do URL adresy.
pety
Profil
díky, udělal jsem to pomocí php, ale skusím i tohle.... dík moc
Bagr
Profil *
To mi řekněte, proč ten script na změnu velikosti iframe mi nefunguje v žádném prohlížeči. A to i když jsem umazal to chybné ukončení tagu na začátku a mezeru v documen t.body. Prostě to vůbec nic nedělá, co je ještě špatně?
Bubák
Profil
Dvě možnosti:
- máš to špatně, protože jsi kód jen slepě okopíroval, pozor na mezery, které se tady vkládají do dlouhýxh "slov".
- z bezpečnostních důvodů nefunguje script, pokud je iframe na jiné doméně.
Bagr
Profil *
Aha, tak to je případ číslo dvě: natahuju do toho návštěvní knihu, která přirozeně na jiné doméně je :(
A nejde s tím něco udělat, aby to šlo i při rozdílných doménách...?
yeek
Profil *
Taky by mě zajímalo, jestli je nějaký řešení, když je to na jiný doméně... Co?

Mám stránku a do ní chci načítat úplně jinou - z ní bych zjistil výšku a nastavil podle ní velikost iframu. No prostě přesně to, o čem se tady píše :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.