Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
XyZ Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 2. 2012, 19:03:35
Ahoj, potřebovala bych poradit. Na stránce mám tři sloupečky, a do toho pravého sloupce potřebuju vložit ještě jeden element tak, aby byl na spodním okraji sloupce.
Ukázka kódu: .right { margin: 0px; padding: 0px; width: 130px; float: left; color: #000000; } #right-line { width: 120px; height: 250px; position: absolute; bottom: 0px; right: 0px; border-left: 2px solid silver; } <div class="right"> ... <div id="right-line"> </div> </div> Toto mi způsobí to, že div right-line se mi posune úplně nahoru. Prosím, poradíte? Děkuju |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 22. 2. 2012, 19:34:10
XyZ:
„že div right-line se mi posune úplně nahoru.“ myslíš dolů, že? Přidej k .right {position: relative}
|
||
XyZ Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 2. 2012, 20:23:08
panther:
Ukázaný kód mi to posunul nahoru, ale já to chci dolů. position relative situaci nemění... Živá ukázka: http://darja.own.cz/test/index2.php |
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 22. 2. 2012, 20:33:30
XyZ:
pozicuješ element bez obsahu, který nevidíš. Pokud uděláš, co jsem napsal v [#2] a zároveň si k #right-line přidáš třeba background: green , uvidíš ho. Tvůj příklad se chová přesně tak, jak jsi napsal. Pozor, .right má výšku pouze takovou, jako jeho obsah (1 řádek), absolutně pozicovaný element má nulovou výšku.
|
||
XyZ Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 2. 2012, 20:40:34
panther:
vidím hranici na levé straně. V ukázce se schovala do reklamní lišty... I když dám position:relative, tak pořád je to nahoře :( |
||
panther Profil |
XyZ:
samozřejmě, ten absolutně pozicovaný je potomkem elementu, který je nahoře a má výšku pár pixelů. Není, kde by se měl zobrazit jinde. Pokud ho chceš doprava dolů, přidej k #container {overflow: hidden} a od .right vyhoď position: relative , který jsi tam dodal.
|
||
XyZ Profil * |
#7 · Zasláno: 22. 2. 2012, 20:56:41
panther:
To už je ono. Děkuju |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0