Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Han Profil |
#1 · Zasláno: 29. 2. 2012, 22:23:54
Zdravím, príchádzam ako inak s hlúpou otázkou.. snažím sa vytvoriť dvostĺpcový layout pre administráciu na web. Takéto layouty som doteraz ale stále robil na prvku s danou šírkou v strede obrazovky, robím to floatovaním dvoch divov. Teraz ale mi to nejako nevychádza.. Ak nastavím pravému divu padding, nastane toto http://screenshot.cz/NP3RJ/, keď padding zruším, vznikne toto http://screenshot.cz/3Q6HW/. Ako toto vyriešiť? Tiež.. potreboval by som aby obe divy boli natiahnuté na výšku celej stránky, nie takto. Neviem z akého dôvodu height: 100% nezaberá.. Ďakujem za všetku pomoc, z tohoto mi končia nervy viac ako z programovania.. :) Kostra môjho kódu je
<div id="komplet"> <div id="menu"> prazdne menu </div> <div id="obsah"> text, ktory je na screenoch </div> </div> #komplet {background-color: 00f200; padding: 1px; overflow: hidden; } #menu {width: 18%; height: 100px; float: left; background-color: #16ff21; } #obsah {width: 82%; height: 100%; float: right; background-color: white; text-align: left; padding: 12px; } Vďaka.. |
||
panther Profil |
Han:
plovoucí bloky nech bez odsazení a to přidej až jejich potomkům. Šířka stránky se ve standardním vykreslovacím režimu počítá jako součet šířky, paddingů, marginů a borderů - u tebe tedy něco přes 100%. Ještě doplním druhou možnost, a sice přidat padding procentuálně, tedy něco jako: #menu {width: 18%;} #obsah {padding: 5%; width: 72%;} |
||
Han Profil |
Fajn, no ešte moja posledná otázka, ako by som mohol dosiahnuť, aby sa mi obe divy natiahli na celú výšku stránky? Ide mi o čosi podobné ako v phpmyadminovi, no bez rámov.
|
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 1. 3. 2012, 14:20:21
Han:
hledej „Plaváčkovu patičku vždy dole“. |
||
Han Profil |
Nejako sa mi to zrejme nedarí nastaviť.. CSS mám:
#komplet {background-color: 00f200; padding: 1px; position: relative; height: 100%; min-height: 100%; } body>#komplet {height: auto;} #menu {width: 18%; height: 100%; position: absolute; left: 0px; top: 0px; background-color: #bbb; } #obsah {width: 82%; min-height: 100%; position: absolute; left: 18%; top: 0px; background-color: white; text-align: left; } spraví to to, že patičku mám tak na 10px úplne hore, nič nevidno, menu vľavo nevidno vôbec takisto ako obsah...odkaz Ja Plaváčkovi nerozumiem... Mne nejde o patičku, tú tam mám fixovanú na spodok okna. Ide mi čisto o to, mať dve divy-stĺpce na celú výšku stránky, tak aby sa v nich dalo scrollovať. Napadlo ma dať tam jednoducho 2 float divy a na pozadie body dať obrázok s farbami stĺpcov, no to funguje len pri statickej šírke |
||
Han Profil |
Nakoniec nechávam absolútne napozicované menu a obsah natiahnuté na celú stránku s tým, že obsahu som nastavil overflow: scroll a body overflow: hidden;
Aha, nie je to najšťastnejšie riešenie.. tak ja počkám na rady čo som spravil zle s plaváčkovou patičkou :) |
||
Han Profil |
#7 · Zasláno: 2. 3. 2012, 19:30:34
Mám ešte otázku, dá sa nejako vycentrovať div pomocou margin: 0px auto; v absolútne pozicovanom dive? Respektíve.. ako vyriešiť môj problém ^?
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0