Autor Zpráva
Radimek
Profil
Caute,

Mam div s pevnou sirkou, rikejme mu container. A v nem nekolik dalsich divu, rikejme jim item.
Jde o to, ze je potrebuju rovnomerne rozlozit do cele sirky containeru od kraje ke kraji jako je to na nahledu:


Coz by nebyl problem. Stacilo by vsem krome posledniho dat nejaky margin-right, ale ja potrebuju aby mely vsechny itemy jednu class bez vyjimky.

Nevi nekdo jak na to?
Someone
Profil
Možnost je vložit mezi ITEMy nějaký další oddělovací div
Radimek
Profil
Someone:
Jo ja jsem nedoplnil, ze "itemy" bude vypisovat PHP, takze div mezi to moc nevyresi, protoze by se tim padem vypsal i za poslednim
panther
Profil
Radimek:
pro IE7+ a !IE prohlížeče bude fungovat toto
<!doctype html>
<meta charset="utf-8">
<style>
ul {background: red; width: 620px; overflow: hidden; margin: 0; padding: 0;}
li {float: left; width: 120px; background: green; display: inline; list-style: none;}
li+li {margin-left: 5px;}
</style>

<ul>
    <li>aaa</li>
    <li>aaa</li>
    <li>aaa</li>
    <li>aaa</li>
    <li>aaa</li>
</ul>

Radimek:
"itemy" bude vypisovat PHP, takze div mezi to moc nevyresi, protoze by se tim padem vypsal i za poslednim
stačí jednoduchá podmínka, aby oddělil v PHP jakýkoliv prvek (první, en-tý, n+sedmý, poslední). Procházíš, předpokládám, pole, takže počet prvků znáš (count), aktuální průchod polem též (při inkrementování proměnné při každém průchodu).

Tím lze tedy udělat i řešení fungující všude, tzn. třeba prvnímu přiřadit třídu "prvni". Pak by CSS vypadalo takto:
ul {background: red; width: 620px; overflow: hidden; margin: 0; padding: 0;}
li {float: left; width: 120px; background: green; display: inline; list-style: none; margin-left: 5px}
.prvni {margin-left: 0;}
Radimek
Profil
Ok, to by slo

Ale pokud nezam pocet prvku a rozmery budou procentuelne, tak to asi nepujde
panther
Profil
Radimek:
funguje to samozřejmě i s procenty.

pokud nezam pocet prvku
kdybys neznal počet prvků, nebudeš vědět, kolik nastavit procent. Ale počet prvků znáš, je tedy jedno, jestli použiješ procenta nebo pixely (tedy, jedno to není, pixely bys nemohlpoužít v případě, že by layout (příp. container) neměl fixní šířku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: