Autor Zpráva
Kolonicny
Profil
Dobrý den,

prosím funguje Vám na tomto odkaze oba slidery v IE ?

charita.kolonicny.cz

na localhostu mi nejdou, ale na FTP ano, tak pokud pouze neblouzním :-)

Děkuji, případně vidíte ještě nějaké chyby ?
panther
Profil
Kolonicny:
v IE9 mi fungují oba slidery. Dodej verzi IE, ve které ti to nefunfuje.
Kolonicny
Profil
8 a 7, nic jineho netestuji :-)
a děkuji za tvoji reakci
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kolonicnyho:
Děkuji, případně vidíte ještě nějaké chyby ?
Výchozí velikost písma je příliš malá a protože ji nastavuješ v pixelech, nejde v Explorerech zvětšit.

V mém Exploreru 8 (s výchozím nastavením) se rozpadají sloupce, protože se menu nevejde na řádek a britská vlajka odskočí na další řádek — obsah je pak vedle ní a pravý sloupec kdesi dole. Připadá mi ten layout hodně nešikovně nakódovaný, naprosto nepružný…
Kolonicny
Profil
K tomu pismu, jak jsem to dostal a jak to chteli - tak to meli

Zajimave, posilal jsem to 10lidem a vsichni to maji v poradku, takze nemas asi neco v poradku ty v tom tvem EXPLORERU ;)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kolonicnyho:
jak jsem to dostal a jak to chteli - tak to meli
Pochybuju, že chtěli nezvětšitelné písmo a křehký layout.

takze nemas asi neco v poradku ty v tom tvem EXPLORERU ;)
Zkus si to v NetRendereru, uvidíš totéž.

Zajimave, posilal jsem to 10lidem a vsichni to maji v poradku
Možná ti to neřekli z obavy, že stejně svedeš chybu na ně a na ten jejich EXPLORER.
margin
Profil *
Chamurappi:
Problém není v IE, ale v křehkém layoutu, "viníkem" je tato deklarace:
#menu li a {
display: block;
padding: 13px 40px 13px 40px;
color: #fff5e8;
text-decoration: none;
font-family: Corbel, Arial;
font-size: 14px;
}
Kdo má font Corbel, tomu se menu i s vlajkami zobrazí v jednom řádku, kdo nemá Corbel, ale má Arial, tomu britská vlajka odskočí na další řádek.

Kolonicny:
Stačí, když má uživatel písmo s jinou metrikou nebo si dokonce dovolí písmo zvětšit a stránka se ti rozpadá, to není dobrá vizitka.
pcmanik
Profil
Kolonicny:
V Safari na iPade sa Video, adopce a facebok, myslim tym cely ten stplec hodi az pod obsah.
Kolonicny
Profil
A co navrhujete klient trval na Corbelu, ale jak vidite vsechny prohlizece je nemaji ( Safari, IE ) a jelikoz Safari to nema, tak v iPadu to bude trosku rozflakle, myslite, ze tam mam hodit proste na tvrdo Arial, a vysvetlit jim, ze Corbel jim nepobezi tak jak si preji, nebo to hackovat ?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kolonicnyho:
jak vidite vsechny prohlizece je nemaji ( Safari, IE )
Vůbec nezáleží na prohlížečích, ale na přítomnosti písma v systému. Přibližně pětina lidí Corbel nemá.

myslite, ze tam mam hodit proste na tvrdo Arial
Ne. Myslíme, že to máš nakódovat tak, aby jiné písmo (a nebo jiná velikost písma) nepůsobila problémy. Žádné hackování není nutné.
Kolonicny
Profil
Takže když zmenším padding, tak by to mělo jet OK
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kolonicnyho:
Udělej to tak, aby stránka zůstala použitelné nehledě na to, jak velké a dlouhé jsou texty v menu. Zařiď to tak, aby nevadilo ani zalomení řádku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: