Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tomáš Hampl Profil |
#1 · Zasláno: 15. 3. 2012, 23:50:38
Zdravím, potřeboval bych nadefinovat vlastní vzhled selectu, přes css to řeším tak, že vymažu border, nastavím pozadí ale pořád mi nechce zmizet ta šipka.. :( pokusil jsem se použít padding ale to se posouvá i vybraný text, pokud někdo pošle nějaký odkaz kde se tohle řeší například přes Javascript, tak budu rád. Protože přes css jsem ztratil naději...
#select { width: 221px; height: 26px; border: 0px rgb(255,255,255) none; background-image: url(select.png); float: right; padding-top: 26px; overflow: hidden; } |
||
LosFilipos Profil |
Tomáš Hampl:
Zkus toto: http://tests.designovej.eu/jquery/selectReplace/ je to takový základ pro nahrazení selectu, ale ještě to chce dopilovat... |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 16. 3. 2012, 00:07:25
Reaguji na LosFilipose:
Nejde ovládat klávesnicí. Reaguji na Tomáše Hampla: „pořád mi nechce zmizet ta šipka..“ Jsi si jistý, že uživatel pozná <select> v tebou nastylované naskriptované náhražce? Ta šipka (někde i dvojšipka) je z hlediska použitelnosti docela důležitá.
|
||
joe Profil |
#4 · Zasláno: 16. 3. 2012, 00:36:00
Tomáš Hampl:
Šipka se dá odstranit pomocí appearance: none; s jistými prefixy, pro různé prohlížeče. Takže například -webkit-appearance: none; apod. Nebude to však fungovat ve všech prohlížečích.
Pokud chceš hezké formuláře, můžeš využít třeba mou knihovnu prettyForm. |
||
Tomáš Hampl Profil |
#5 · Zasláno: 16. 3. 2012, 11:43:14 · Upravil/a: Tomáš Hampl
Chamurappi:
můj baskground obsahuje i vlastní šipku. Tuto šipku ovšem překrývá šipka systémová. LosFilipos: Děkuji jquery používám, netušil jsem že se dá použít i na vzhled formulářových prvků |
||
Ugo Profil |
#6 · Zasláno: 16. 3. 2012, 11:50:01
jediné pořádné řešení (a ne 100%) vidím v tom, dát select do divu s overflow:hidden, po rozbaleni bude dál než jsou jeho hranice před rozbalením, ale je to celkem spolehlivé a jednoduché. Trochu problém je nakombinovat pozadí, jelikož některé prohlížeče umí transparent, některé none ...
<div style="width:100px; height:25px; overflow:hidden"> <select style="width:125px; height:25px; border:none; background:img left;></select> </div> |
||
Tomáš Hampl Profil |
#7 · Zasláno: 16. 3. 2012, 12:16:36
joe:
Ugo: Děkuji všem, nakonec jsem nakombinoval řešení obalení do menšího divu + -webkit-appearance: none; pro chrome, nyní to funguje v Mozile, IE, Chrome... Zbývá opera, tak snad na to přijdu :) |
||
Chamurappi Profil |
#8 · Zasláno: 16. 3. 2012, 12:20:49
Reaguji na Tomáše Hampla:
„jquery používám, netušil jsem že se dá použít i na vzhled formulářových prvků“ Je to jen javascriptová knihovna, dá se použít ke všemu, k čemu se používá JavaScript (i když to v mnoha případech není vůbec potřeba). „můj baskground obsahuje i vlastní šipku“ A na Macu ji ukážeš dvojitou? |
||
Tomáš Hampl Profil |
#9 · Zasláno: 16. 3. 2012, 12:34:18
Chamurappi:
Ne, na uživatele Macu jsem nemyslel.. :) . V tom případě udělám podmínku pro Mac a odkážu je na jiný css soubor kde budou mít definovanej krásnej background selectu který bude připomínat jejich systémovej select a zárověn uspokojí moji touhu krásného selectu. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0