Autor Zpráva
servispi
Profil *
Dobrý den,
na webu http://www.servis-pi.cz se snažím nastylizovat postranní menu. Bohužel se mi to nedaří. Potřeboval bych aby jednotlivé položky byly stejně široké a aby zabíraly plnou šířku sloupce. Poradíte mi? Děkuji
margin
Profil *
Teď mají odkazy display: inline; a inline elementům nejde dát rozměry. Dej odkazům float nebo je deklaruj jako blokové.
Pak budeš muset nastavit obrázek na pozadí. Koukni třeba na http://teststranek.kvalitne.cz/menu5/
servispi
Profil *
Děkuji za radu, vyřešeno..
Ještě bych chtěl vložit za poslední políčko separator, jaka to mám u všech políček? Pomůžete mi?
Keeehi
Profil
ul {
    background: url("http://www.servis-pi.cz/sites/all/themes/sky/images/separator-stin.jpg") no-repeat scroll right bottom transparent;
    padding-bottom: 1px;
}
servispi
Profil *
Děkuji mnonokrát.
Jediné, co ještě potřebuji dořešit je, v exploreru se mi hlavní červené menu zobrazuje, v Firefox ne. Poradíte mi naposled?
servispi
Profil *
Nevím proč, ale v exploreru mi stále blbne hlavní menu. Zobrazím-li v exploreru úvodní stranu webu, je vše v pořádku. Jakmile kliknu na některou z položek hlavního menu, text v menu se mi zvýrazní a celé menu se rozhází. Přitom v ostatních prohlížečích mi vše funguje, tak jak má. Poradíte mi, jak se toho zbavím? Děkuji
panther
Profil
servispi:
v exploreru mi stále blbne hlavní menu
o jaké verzi IE se konrétně bavíme? V devítce je vše v pořádku.
servispi
Profil *
Jedná se právě o IE9. Zkuste kliknout na některou položku menu..
Ve starší verzi IE mi to neblbne..
panther
Profil
servispi:
porovnání IE vs. FF:
- IE6 - máš to celé nějaké divné
- IE7 - do menu se ti nevejde poslední položka menu
- IE8 - http://www.servis-pi.cz/montaze-mrizi (v obsahu máš obrázky vedle sebe)
- IE9 - stejné zobrazení jako FF

IE9 mám nainstalovanou, IE6-8 testováno pouze v IETesteru. Každou verzi IE máš nějakým způsobem rozpadlou, jen devítka se mi zdá být v pořádku. Nemáš screen? Máš skutečně devítku (resp. nemáš ji přepnutou do zorazovacího módu osmičky)?
servispi
Profil *
Je to divný, web je validní..
Tady je screen.
Jak poznám v kterém modu IE zobrazuje?
joe
Profil
V kompatibilním režimu se načítá CSS soubor ie.css, ve kterém je definováno mimojiné (nekoukal jsem do něj)
.region-navigation .content UL A {
  font-weight: bold;
}

Možná tam máš i pro IE jiné rozměry, navíc se mi zdá jako nesmysl načítat CSS pro IE, není nic, co by nešlo udělat v jednom CSS.
servispi
Profil *
Odstranil jsem celý soubor ie.css. Přesto se mi mezi hlavním menu a obrázkem v headeru objevuje mezera.. Když načtu hlavní stránku vše je Ok. Když kliknu na nějakou položku z hlavního menu, objeví se mi mezera? Nevím proč?


Navíc jsem na stránku http://www.servis-pi.cz/montaze-dveri nahrál pár obrázků, ale nedaří se mi je nastylizovat, abych je měl vedle sebe nejlépe zarovnané na střed?
peta
Profil
Pokud pouzivas float, je treba uzavrit dany blok pro ie do display:inline-block; a tez je dobre pred koncem bloku dat clear prvek s clear:both; Float je proste pro IE zlo :)
<div style="display:block;display:inline-block;">
  <div style="float:left">aaa</div>
  <div style="float:left">bbb</div>
  <div style="float:left">ccc</div>
  <div style="clear:left">eee</div>
</div>
Se mi tam zadna mezera neobjevuje v IE9.
Kdyz prepnu v IE9 pomoci shift+f12 a pak rezimy na ie7, tak se tam objevi bila mezera pod cervenym menu asi velikosti 1 vysky cerveneho menu. Kdyz kliknu v tom okne F12 na Najit a vybrat kliknutim prvek (stejnou funkcni ma sipecka pod zalozkou HTML), pak jezdim v okne s webem, tak ta mezera je se rameckuje k bloku pod menu. Takze tam bych hledal nejaky margin nebo padding bud toho divu nebo nejakeho prvku uvnitr, pripadne mozna line-height divu nebo vertical-align pro img.

<STYLE>
.section {border:1px solid #00f;} /* oramuje se to */
.section div {border:1px solid #f0f !important;} /* oramuje se vse uvnitr, co je div */
</STYLE>
Pridanim radku 2 (.section div) se ta mezera se ztrati.
Co z toho plyne? ze je to nejaky margin. Protoze pridanim ramecku se marginy nuluji a neprenaseji do nadrazenych prvku.
servispi
Profil *
Ano, máte pravdu, mezera se objevuje pouze v IE 7.
Přidal jsem řádek dvě, mezera se ztratila, ale orámovalo se mi úplně vše a web se úplně rozhodil.
Zkoušel jsem ještě nějaké věci, ale mezery se nemohu zbavit? Začínám být z toho zoufalý..

Navíc se mi nedaří nastylizovat obrázky pod články? V každém prohlížeči se to vykreslí jinak.
peta
Profil
servispi: Jak zoufaly? Podarilo se ti mezery zbavit. Takze ted jen spravnemu prvku bud pridas ramecek nebo jinemu prvku uvnitr nej smazes margin. Si z html kodu zjisti, jake prvky mas uvnitr a kazdemu z nich zkus postupne pridavat a odebirat v html kodu
style="margin:0;"
Otazka 5 minut. Stranku z prohlizece ulozit snad umis, ne? Soubor - Ulozit jako - uplne html...
servispi
Profil *
Přidal jsem k danému divu margin:0, v IE 7 se to zobrazuje správně, ale v IE 8 se mi obrázkový header podsune pod hlavní menu?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: