Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
servispi Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 3. 2012, 21:17:02
Dobrý den,
na webu http://www.servis-pi.cz se snažím nastylizovat postranní menu. Bohužel se mi to nedaří. Potřeboval bych aby jednotlivé položky byly stejně široké a aby zabíraly plnou šířku sloupce. Poradíte mi? Děkuji |
||
margin Profil * |
#2 · Zasláno: 16. 3. 2012, 21:39:24
Teď mají odkazy
display: inline; a inline elementům nejde dát rozměry. Dej odkazům float nebo je deklaruj jako blokové.
Pak budeš muset nastavit obrázek na pozadí. Koukni třeba na http://teststranek.kvalitne.cz/menu5/ |
||
servispi Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 3. 2012, 22:40:52
Děkuji za radu, vyřešeno..
Ještě bych chtěl vložit za poslední políčko separator, jaka to mám u všech políček? Pomůžete mi? |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 16. 3. 2012, 23:38:52
ul { background: url("http://www.servis-pi.cz/sites/all/themes/sky/images/separator-stin.jpg") no-repeat scroll right bottom transparent; padding-bottom: 1px; } |
||
servispi Profil * |
#5 · Zasláno: 17. 3. 2012, 11:28:23
Děkuji mnonokrát.
Jediné, co ještě potřebuji dořešit je, v exploreru se mi hlavní červené menu zobrazuje, v Firefox ne. Poradíte mi naposled? |
||
servispi Profil * |
#6 · Zasláno: 17. 3. 2012, 21:04:52
Nevím proč, ale v exploreru mi stále blbne hlavní menu. Zobrazím-li v exploreru úvodní stranu webu, je vše v pořádku. Jakmile kliknu na některou z položek hlavního menu, text v menu se mi zvýrazní a celé menu se rozhází. Přitom v ostatních prohlížečích mi vše funguje, tak jak má. Poradíte mi, jak se toho zbavím? Děkuji
|
||
panther Profil |
#7 · Zasláno: 17. 3. 2012, 21:51:24
servispi:
„v exploreru mi stále blbne hlavní menu“ o jaké verzi IE se konrétně bavíme? V devítce je vše v pořádku. |
||
servispi Profil * |
#8 · Zasláno: 18. 3. 2012, 10:37:16
Jedná se právě o IE9. Zkuste kliknout na některou položku menu..
Ve starší verzi IE mi to neblbne.. |
||
panther Profil |
#9 · Zasláno: 18. 3. 2012, 10:45:21
servispi:
porovnání IE vs. FF: - IE6 - máš to celé nějaké divné - IE7 - do menu se ti nevejde poslední položka menu - IE8 - http://www.servis-pi.cz/montaze-mrizi (v obsahu máš obrázky vedle sebe) - IE9 - stejné zobrazení jako FF IE9 mám nainstalovanou, IE6-8 testováno pouze v IETesteru. Každou verzi IE máš nějakým způsobem rozpadlou, jen devítka se mi zdá být v pořádku. Nemáš screen? Máš skutečně devítku (resp. nemáš ji přepnutou do zorazovacího módu osmičky)? |
||
servispi Profil * |
#10 · Zasláno: 18. 3. 2012, 21:12:51
|
||
joe Profil |
#11 · Zasláno: 18. 3. 2012, 22:19:55
V kompatibilním režimu se načítá CSS soubor ie.css, ve kterém je definováno mimojiné (nekoukal jsem do něj)
.region-navigation .content UL A { font-weight: bold; } Možná tam máš i pro IE jiné rozměry, navíc se mi zdá jako nesmysl načítat CSS pro IE, není nic, co by nešlo udělat v jednom CSS. |
||
servispi Profil * |
#12 · Zasláno: 18. 3. 2012, 22:36:22
Odstranil jsem celý soubor ie.css. Přesto se mi mezi hlavním menu a obrázkem v headeru objevuje mezera.. Když načtu hlavní stránku vše je Ok. Když kliknu na nějakou položku z hlavního menu, objeví se mi mezera? Nevím proč?
Navíc jsem na stránku http://www.servis-pi.cz/montaze-dveri nahrál pár obrázků, ale nedaří se mi je nastylizovat, abych je měl vedle sebe nejlépe zarovnané na střed? |
||
peta Profil |
#13 · Zasláno: 19. 3. 2012, 14:52:50
Pokud pouzivas float, je treba uzavrit dany blok pro ie do display:inline-block; a tez je dobre pred koncem bloku dat clear prvek s clear:both; Float je proste pro IE zlo :)
<div style="display:block;display:inline-block;"> <div style="float:left">aaa</div> <div style="float:left">bbb</div> <div style="float:left">ccc</div> <div style="clear:left">eee</div> </div> Kdyz prepnu v IE9 pomoci shift+f12 a pak rezimy na ie7, tak se tam objevi bila mezera pod cervenym menu asi velikosti 1 vysky cerveneho menu. Kdyz kliknu v tom okne F12 na Najit a vybrat kliknutim prvek (stejnou funkcni ma sipecka pod zalozkou HTML), pak jezdim v okne s webem, tak ta mezera je se rameckuje k bloku pod menu. Takze tam bych hledal nejaky margin nebo padding bud toho divu nebo nejakeho prvku uvnitr, pripadne mozna line-height divu nebo vertical-align pro img. <STYLE> .section {border:1px solid #00f;} /* oramuje se to */ .section div {border:1px solid #f0f !important;} /* oramuje se vse uvnitr, co je div */ </STYLE> Co z toho plyne? ze je to nejaky margin. Protoze pridanim ramecku se marginy nuluji a neprenaseji do nadrazenych prvku. |
||
servispi Profil * |
#14 · Zasláno: 19. 3. 2012, 21:27:28
Ano, máte pravdu, mezera se objevuje pouze v IE 7.
Přidal jsem řádek dvě, mezera se ztratila, ale orámovalo se mi úplně vše a web se úplně rozhodil. Zkoušel jsem ještě nějaké věci, ale mezery se nemohu zbavit? Začínám být z toho zoufalý.. Navíc se mi nedaří nastylizovat obrázky pod články? V každém prohlížeči se to vykreslí jinak. |
||
peta Profil |
servispi: Jak zoufaly? Podarilo se ti mezery zbavit. Takze ted jen spravnemu prvku bud pridas ramecek nebo jinemu prvku uvnitr nej smazes margin. Si z html kodu zjisti, jake prvky mas uvnitr a kazdemu z nich zkus postupne pridavat a odebirat v html kodu
style="margin:0;" Otazka 5 minut. Stranku z prohlizece ulozit snad umis, ne? Soubor - Ulozit jako - uplne html... |
||
Časová prodleva: 17 dní
|
|||
servispi Profil * |
#16 · Zasláno: 6. 4. 2012, 14:43:17
Přidal jsem k danému divu margin:0, v IE 7 se to zobrazuje správně, ale v IE 8 se mi obrázkový header podsune pod hlavní menu?
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0