Autor Zpráva
gogy27
Profil
Dobry den,
chcel by som sa spytat o malu radu. Zacinam si kodovat a skusat rozne veci s css a html a narazil som na jeden problem.
Mam provizorny web: http://gogy.ic.cz/html/ v IE mi ho zobrazi uplne korektne, ale vo Firefoxe alebo Google Chrome mi presahuje ten sivy pruh vonku z <div class=kontajner> Cely kod tu nedavam, kedze si ho pravym kliknutim mozte zobrazit na stranke.
Dakujem za usmernenie a radu.
Prajem pekny den
Trejpa
Profil
gogy27:
Běžný problém s vykreslovacím režimem. Nejlépe si sjednoť box model.

Prohlížeče kromě IE v quirku počítají šířku z obsahu a padding s borderem se připočítávají. Šířka ul.menu je podle tvého zápisu 130 % nadřazeného elementu, takže někde přesahovat musí. Kdybys šířku nenastavoval a nechal na výchozí auto, tak se element UL nezvětší.
gogy27
Profil
Dakujem, presne som vlastne aj o tom cital...inac, chcel by som vediet, ze ci je lepsie udavat hodnoty ako je width a height v percentach, alebo ich zadavt priamo a presne?
Trejpa
Profil
gogy27:
ci je lepsie udavat hodnoty ako je width a height v percentach, alebo ich zadavt priamo a presne?
Divný dotaz. Zadávám takové jednotky, které potřebuji. Výšku nezadávám téměř nikdy a šířku obvykle jen na rozvržení stránky. Oba rozměry dostávají jen pevné elementy (třeba obrázky). Ostatní velikosti nechávám na výchozích hodnotách.

Pokud jde o stavění layoutu, tak pro začátečníka je určitě jednodušší zadávat rozměry (šířky) v pixelech napevno.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: