Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Rosty Profil |
#1 · Zasláno: 17. 3. 2012, 18:06:05
Dobrý den, při mém testování HTML5 jsem narazil na problém - při použití tagu <aside> a následném nastylování pomocí position: absolute. Jde o to, že když si nastavím, kolik pixelů od okraje má ten postranní panel být, a mám prohlížeč maximalizovaný (Chrome), tak je vše bez problému. Ale když začnu okno zmenšovat (jakože šířkově), tak panel začne ujíždět pryč z okna.
Styl kódu, kterým jsem na to použil používám pořád a doteď bez problému. <!DOCTYPE html> <HTML> <HEAD> <TITLE>Neco</TITLE> <META charset="UTF-8"> <STYLE> body { width: 1024px; margin: 0 auto; } header { position: relative; width: 1024px; height: 230px; background-color: red; } nav { position: absolute; width: 150px; background-color: blue; } section { position: relative; width: 724px; margin: 0 auto; background-color: yellow; } aside { position: absolute; left: 1322px; width: 150px; background-color: green; } footer { position: relative; background-color: cyan; } </STYLE> </HEAD> <BODY> <HEADER> Bla </HEADER> <NAV> <UL> <LI>Lol</LI> </UL> </NAV> <ASIDE> <h2>About section</h2> <p>Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.</p> </ASIDE> <SECTION> <p>Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.</p> </SECTION> <FOOTER> <p>Copyright 2009 Your name</p> </FOOTER> </BODY> </HTML> |
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 17. 3. 2012, 18:50:44
On neujíždí. Drží si svou pozici
1322px od levého kraje, kterou jsi mu nastavil.
|
||
Rosty Profil |
#3 · Zasláno: 18. 3. 2012, 14:47:03
A ještě, co dělám špatně? Tedy jak to nastavit tak, aby se to drželo vedle hlavního obsahu?
|
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 18. 3. 2012, 14:54:57
Třeba
position: relative pro <body> (aby se vytvořil omezující blok) a right: 0 místo left pro <aside> .
Mimochodem, sice to nesouvisí s problémem, ale proč používáš HTML značky, které nefungují správně napříč prohlížeči? |
||
Someone Profil |
Str4wberry:
Rosty: „při mém testování HTML5“ Nemyslím si, že se takto snaží postavit web. Jen se nejspíš připravuje na HTML5 a chce si ho jen ozkoušet. |
||
Rosty Profil |
#6 · Zasláno: 18. 3. 2012, 15:04:33
Someone: bod pro tebe.
|
||
Str4wberry Profil |
#7 · Zasláno: 18. 3. 2012, 17:15:03
„Jen se nejspíš připravuje na HTML5“
Asi ano, mě jen vždycky zaskočí, když někdo testování cca 8 let staré a celkem zbytečné funkcionality (možnost stylovat neznámé elementy) nazývá testem HTML 5. A pomalu považuje značku <aside> jako viníka nežádoucího stylování.
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0