| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Rosty Profil |
#1 · Zasláno: 17. 3. 2012, 18:06:05
Dobrý den, při mém testování HTML5 jsem narazil na problém - při použití tagu <aside> a následném nastylování pomocí position: absolute. Jde o to, že když si nastavím, kolik pixelů od okraje má ten postranní panel být, a mám prohlížeč maximalizovaný (Chrome), tak je vše bez problému. Ale když začnu okno zmenšovat (jakože šířkově), tak panel začne ujíždět pryč z okna.
Styl kódu, kterým jsem na to použil používám pořád a doteď bez problému. <!DOCTYPE html>
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Neco</TITLE>
<META charset="UTF-8">
<STYLE>
body
{
width: 1024px;
margin: 0 auto;
}
header
{
position: relative;
width: 1024px;
height: 230px;
background-color: red;
}
nav
{
position: absolute;
width: 150px;
background-color: blue;
}
section
{
width: 724px;
margin: 0 auto;
background-color: yellow;
}
aside
{
position: absolute;
left: 1322px;
width: 150px;
background-color: green;
}
footer
{
background-color: cyan;
}
</STYLE>
</HEAD>
<BODY>
<HEADER>
Bla
</HEADER>
<NAV>
<UL>
<LI>Lol</LI>
</UL>
</NAV>
<ASIDE>
<h2>About section</h2>
<p>Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.</p>
</ASIDE>
<SECTION>
<p>Donec eu libero sit amet quam egestas semper. Aenean ultricies mi vitae est. Mauris placerat eleifend leo.</p>
</SECTION>
<FOOTER>
<p>Copyright 2009 Your name</p>
</FOOTER>
</BODY>
</HTML> |
||
| Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 17. 3. 2012, 18:50:44
On neujíždí. Drží si svou pozici
1322px od levého kraje, kterou jsi mu nastavil.
|
||
| Rosty Profil |
#3 · Zasláno: 18. 3. 2012, 14:47:03
A ještě, co dělám špatně? Tedy jak to nastavit tak, aby se to drželo vedle hlavního obsahu?
|
||
| Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 18. 3. 2012, 14:54:57
Třeba
position: relative pro <body> (aby se vytvořil omezující blok) a right: 0 místo left pro <aside>.
Mimochodem, sice to nesouvisí s problémem, ale proč používáš HTML značky, které nefungují správně napříč prohlížeči? |
||
| Someone Profil |
Str4wberry:
Rosty: „při mém testování HTML5“ Nemyslím si, že se takto snaží postavit web. Jen se nejspíš připravuje na HTML5 a chce si ho jen ozkoušet. |
||
| Rosty Profil |
#6 · Zasláno: 18. 3. 2012, 15:04:33
Someone: bod pro tebe.
|
||
| Str4wberry Profil |
#7 · Zasláno: 18. 3. 2012, 17:15:03
„Jen se nejspíš připravuje na HTML5“
Asi ano, mě jen vždycky zaskočí, když někdo testování cca 8 let staré a celkem zbytečné funkcionality (možnost stylovat neznámé elementy) nazývá testem HTML 5. A pomalu považuje značku <aside> jako viníka nežádoucího stylování.
|
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0