Autor Zpráva
roboti006
Profil *
Ahoj. Mám takový problém...
Mám vedle sebe dva DIVy, a potřebuju aby DIV vpravo upravoval
svou výšku podle výšky divu vlevo (měly by být stejné), a naopak.
V levém je obsah stránky (občas delší takže by se pravá strana měla zvětšovat)
a v pravém stálé panely (když vlevo nic moc není, měl by se natáhnout, aby doléhaly)
Ale je tady takový problém. Vůbec mi nefunguje height: 100%;, v tom pravém,
ani levém. Co se tomu stalo?

body {
text-align:  center;
.main {
position: relative;
margin: 0px auto;
text-align: left;
width: 987px;
height: 100% ;
background-color: #A5EF00;
border-radius: 10px;
}
a:link{color: #013ADF; text-decoration: none;}
a:hover{color: #08088A; text-decoration: underline;}
a:focus{color: #04B404; text-decoration: blink;}
a:visited{color: #8000FF; text-decoration: underline;}
.vedlejsi{margin-top: 5px;margin-left: 5px; margin-right: 10px;}
.head {
width: 987px;
float: left;
}
.menua{
width: 987px;
float: left;
margin: 0px auto;
text-align: left;
}
.left {
width: 687px;
margin-top: 10px;
margin-left: 15px;
margin-bottom: 5px;
min-height: 600px;
height: 100%;
float: left;
padding-left: 1em;
padding-right: 50px;
background-color: #CDF76F;
border-top-left-radius: 10px;
border-bottom-left-radius: 10px;

}
.right {
width: 200px;
margin-left: 5px;
margin-top: 10px;
margin-bottom: 5px;
margin-right: 5px;
height: 100%;
float: left;
background-color: #6B9B00;
border-top-right-radius: 10px;
border-bottom-right-radius: 10px;
}
panther
Profil
roboti006:
Vůbec mi nefunguje height: 100%;, v tom pravém,
ani levém. Co se tomu stalo?
nastavení 100% výšky funguje trochu jinak, než myslíš. Ty ale hledáš, jak udělat „stejně dlouhé sloupce“, tak hledej :-) Teď už víš co konkrétně.
roboti006
Profil *
Už jsem četl, viděl trejpův příklad,
ale ten (kdybych jej použil) neřeší můj problém.
Potřeboval bych totiž, aby ty sloupce byly stejně
vysoké a zároveň používaly stylování jako má do teď -
CSS3 Radius
Trejpa
Profil
roboti006:
Ten Trejpův příklad je značně zjednodušený, ale obrázkem na pozadí lze simulovat i ty zahnuté rohy. Pokud znáš přesnou šířku, tak ti budou stačit obrázky tři. A možná kvůli nim nebude ani třeba přidávat bloky navíc, stačí navazující pozadí naspod hlavičky a navrch patičky. Při plovoucí šířce bude potřeba obrázků devět.
roboti006
Profil *
A co znamená "Navazující pozadí"? Jako že nadefinuju 3 obrázkové pozadí po sobě
v pořadí a u jednoho bude repeat-y, nebo jak to bez těch bloků uděláš?
Trejpa
Profil
roboti006:
Takhle nějak. Ve tvém případě by tam byla ještě namalovaná svislá čára nebo nějaký nahoře a dole zaoblený pruh dělící menu a obsah.
roboti006
Profil *
Paráda...
Takže můžu využít třídy už používané pro uzavření obsahu,
tam dát opakující pozadí, a to potom ukončit vlastní patičkou...
Přidám tam jenom ten přechod mezi menu a stránkou...
roboti006
Profil *
Tak po všech zkoušeních vyšlo toto.
Z jakýchsi nepochopitelných důvodů, nemůžu vložit začátek toho opakovaného
pozadí, protože mi to vůbec nebere, a dole v patičce mi to samo převádí bílou barvu na
barvu toho pozadí... (Nevím proč...)
pidusak
Profil
roboti006:
to pozadí menu má jen 35px, zatímco menu má 40px na výšku ... a dole to dělá kvůli border-radius nastaveným na patičce.
panther
Profil
roboti006:
na uvedeném odkazu žádné obrázkové pozadí nevidím, máš tam všude nastavenou jen barvu pozadí.
roboti006
Profil *
Sorry... Je tam .htm ne .html
panther
Profil
roboti006:
a dole v patičce mi to samo převádí bílou barvu na
barvu toho pozadí
pokud myslíš pod těmi kulatými rohy (které jsou na obrázku), odeber border-radius.

nemůžu vložit začátek toho opakovaného
pozadí, protože mi to vůbec nebere
#startrepeat dělá přesně to, co jsi zapsal, jen asi něco jiného, než co chceš.
1. hlavička a menu jsou floatované, #startrepeat je tak úplně nahoře, nikoliv pod nimi (přidej clear: both)
2. #startrepeat má nulovou výšku, nějakou mu dodej.

Když píšeš, nezalamuj ručně řádky, blbě se to čte. Děkuji.
roboti006
Profil *
Díky moc!
Už to vypadá tak jak by zhruba, mělo a já moc děkuju za pomoc.
Už jsem to přenesl na první stránku (nevím jak se tomu nadává, normálně index, ale já mám v .htaccess nastavený jiný soubor :)) a funguje to docela zdárně.
Tak se mějte, dobrou noc. :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: