Autor Zpráva
gogy27
Profil
Dobrý deň,
mal by som pár otázok na Vás, ktorí určite ste skúsenejší a vedeli by ste poradiť ohľadom vykreslenia mojej stránky v rôznych prehliadačoch.
url webu je: http://gogy.ic.cz/html/

Chcel by som poukázať na "chyby" v kóde, ktoré mám, keďže sa mi v rôznych prehliadačoch vykreslí stránka rôzne a to v týchto bodoch:
1. vrchný panel, kde sú umiestnené kvázi 4 reklamy je v IE posunuty o niečo doprava, Chrome a Mozilla mu zasa akokeby pridávali o jeden pixel vľavo naviac
2. Vo všetkých vyhľadávačoch mi vykreslí rôzne button: v IE je border hrubší, Chrome je normálny, Mozilla nejak rozmazuje písmo
3. Obsah webu, teda to hlavne vnútro (lorem ipsum...), tam by som chcel vedieť ako to funguje a prečo to vyhľadávače inač vykresľujú, či už zarovnanie, margin, padding ale aj width
4. V IE mi správne vykreslí <div class="obsah_obalovaci_konec"></div>, čo je vlastne spodná časť celého divu, kvázi na ukončenie ľavého menu (ohraničenie) Mozilla ani Chrome to nevykreslia, chcel by som vedieť prečo.

Som začiatočník, takže kľudne stačia linky, kde pochopím prečo to je tak a tak, niečo o vykresľovaní viem (napríklad, že je rozdiel v IE quirk mode a standard mode a že sa inač počíta obsah divu na základe borderu a paddingu). Ale kto sa nepýta nič sa nedozvie a chcem hlbšie spoznať túto problematiku.
Ďakujem za každú radu,
prajem pekný deň.
Chamurappi
Profil
kto sa nepyta nic nezisti
Tohle je za posledních pět dní už šesté vlákno, ve kterém řešíš rozdíly v zobrazení téže stránky. To je nějak moc, ne?
Popis chyb jsem nečetl (nauč se psát s diakritikou, kdo to má luštit…), takže nevím, nakolik jsou tvé otázky duplicitní.
Trejpa
Profil
Uživateli gogy27 už minimálně třikrát někdo radil, aby si na své stránce sjednotil režimy prohlížečů. Dokonce mu někteří napsali i přesný postup, jak toho dosáhnout. On to však vytrvale ignoruje a zakládá další a další vlákna, ve kterých se ptá na rozdílné vykreslování své stránky. Navrhuji další pokusy o rady zastavit, dokud se nebude řídit radou výše (opět) zmíněnou.
gogy27
Profil
Prosím o ospravedlnenie, čo sa týka diakritiky, ale aj zakládania nových vláken. Bol som zvyknutý, že čo problém to nové vlákno.
Chamurappi:
tvoje rady som si bral k srdcu aj minulý threat, kde som pochopil -webkity a sám si mi povedal, že v <!DOCTYPE> problém nemám, takže som ho nezmenil.

Ďalšiu chybu som mal iba z nepozornosti, keď som mal v cellpaDDDing až tri krát písmeno d, a to bol jediný kameň úrazu.
Potom chybou bolo, že pri tom ako som dával float, na nasledujúcom dive, ktorý som nechcel aby obtekal, som nenastavil clear:both.
A poslednou radou bola od teba Trejpa a to s tým iným počítaním šírky elemntu u IE. (to bude aj problem u môjho dotazu 4, takže ten len by som tu dal informatívne, tomu viac menej chápem)

Veľa ďalších chybičiek som tu nepísal, keďže som si ich našiel a opravil sám aj vďaka vaším radám. Takže musíte uznať, že sa nepýtam stále na to isté. A ospravedlňujem sa, že som prehnane aktívny. Nabudúce budem pchať všetko do jedného vlákna.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: