Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Petr44654 Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 3. 2012, 17:48:59 · Upravil/a: Petr44654
Zdravím, potřebuji pomoc s jednou věcí.
Mám DIV, v něm vpravo mám obrázek a vlevo text. A nyní bych ještě potřeboval ke spodnímu okraji toho DIVu přidat informaci o datu vložení příspěvku. Jedná se o novinky a těchto DIVů mám tady pod sebou několik a každý může mít jinou výšku. Moje otázka tedy zní - jak udělat to, abych měl text vždy 10px nad spodním okrajem DIVu. Bohužel na to nemůžu ani za boha přijít. Zkoušel jsem { position:relative; bottom:10px; } Ale to pouze posouvá o 10px nahoru od pozice přímo pod textem (nikoliv tedy od spodního okraje DIVu) Pisition:absolute využít nemůžu, kvuli různé výšce divu. Jak na to tedy? Díky Pardon, vyřešeno. Stydím se za hloupou otázku, já měl ten text umístěm ve špatném DIVu :) Místo v DIV celé novinky, jsem ho měl v DIVu pravé části s textem. |
||
weroro Profil |
Toto bolo prvé čo ma napadlo:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> <title> </title> <style> .novinka { width: 500px; background-color: #ff0000; } .datum { text-align: center; padding: 0 0 10px 0; } </style> </head> <body> <div class='novinka'> Nejaký obsah Nejaký obsah<br> Nejaký obsah Nejaký obsah <div class='datum'>20.12.2012 </div> </div> </body> </html> |
||
panther Profil |
Petr44654:
„Pisition:absolute využít nemůžu, kvuli různé výšce divu. Jak na to tedy?“ position: absolute; bottom: 10px a rodič musí mít samozřejmě position: relative + ideálně spodní padding.weroro: „Toto bolo prvé čo ma napadlo:“ příště si, než napíšeš nějaký blábol, nejprve ověř a vyzkoušej, zda to je pravda. Kromě toho, že tvůj nápad nedělá nic, co by tazateli mohlo pomoci a oč se snaží, kde jsi viděl zápis 4 hodnot paddingu oddělených čárkami? Pro případné kolemjdoucí čtenáře: Špatně jsem četl - myslel jsem, že je vedle sebe více boxů se stejnou výškou, proto absolutní pozicování na spodek obalující elementu. Pozicování je v tomto případě zbytečné, spíše nesmyslné. |
||
weroro Profil |
Čiarky som opravil.
Pravda. Tie čiarky tam byť nemali. :/ (Aj keď v IE7 to fungovalo aj s nimi - F10 v PSpade) Ale robí to, to čo chcel. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0