Autor Zpráva
kozusnik.jan
Profil *
Ahoj. Mám problém. Když mám takovouto kostru:
<div class="media">

<div class="image_small">

<div class="image">

<img src="images/32328708-2-440-0[1].jpg" alt="Windows Mobile" />

</div>

<div class="image_popis">

Tahle vypadal starý Windows Mobile

</div>

</div>

<div class="image_small">

<div class="image">

<img src="images/Nokia-Lumia-800[1].jpeg" alt="Nokia Lumia 800" />

</div>

<div class="image_popis">

Nokia Lumia 800 s Windows Phone 7

</div>

</div>

</div>

<div class="media">

<!--<b class="nadpis">Nokia Lumia 800 - official video</b>-->

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/SbXnCQtQTWc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></div>
a tyto styly:
#kontejner .center .clanek .media {
display: block;
width: 565px;
margin-top: 10px;
margin-bottom: 10px;

}
tak když ve stylech nastavím margin-top, nebo bottom, ať je mezi těmi 2 divy mezera, tak se mi posunou oba divy jako celek a mezera žádná. Nevíte jak to udělat? Moc děkuji
panther
Profil
kozusnik.jan:
když ve stylech nastavím margin-top, nebo bottom, ať je mezi těmi 2 divy mezera, tak se mi posunou oba divy jako celek a mezera žádná.
nechápu. Dodej odkaz, kde se tak děje.
Fisir
Profil
Reaguji na kozusnika.jana [#1]:
Mezi jakými dvěma divy?
A vůbec, nebyla by živá ukázka?
kozusnik.jan
Profil *
http://womap.mzf.cz/web_skola2/index.php?clanek=31
mezi videem a obrázky
Fisir:
mezi divy media
Trejpa
Profil
kozusnik.jan:
Plovoucí obsah neukončený pomocí clearu (nebo overflow na auto) se z obsahu nadřazeného bloku vyjímá. Ten pak postrádá obsah a jeho výška je nulová. Samotné přidání spodního marginu ti nepomůže, zvětší se výška elementu, který je pořád menší, než jeho přetékající plovoucí obsah.

Nejjednodušší řešení je přidat za .image_small nějaký element s clearem nebo si přidej .media { overflow: auto; }.
kozusnik.jan
Profil *
super :) použil jsem ten overflow...a jede to :)
kozusnik.jan
Profil *
Ještě mám jeden dotaz. Jak udělat, aby se obsah divu "media" zarovnal na střed divu - obrázky ať se vycentrují na střed, popř. obrázek. Pro ukázku jak to vypadá jsem divu nastavil pozadí na šedou, ať to vidíte:
2. obrázky např. tady: http://womap.mzf.cz/web_skola2/index.php?clanek=29
1. obrázek např. tady: http://womap.mzf.cz/web_skola2/index.php?clanek=33

Moc díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0