Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
astek Profil |
#1 · Zasláno: 3. 4. 2012, 20:29:31
Ahoj,
obracím se na vás opět s prosbou. Stukruta html je takováto: <div id="menu"> <ul> <li><div class="hoverright"></div><a href="index.php">O společnosti</a></li> <li><div class="hoverright"></div><a href="garanti.php">Garanti</a></li> </ul> </div> Ale problém je, že nevím, co zapsat k hoveru. Zkoušel jsem: div#menu ul li a:hover div#menu ul li div.hoverright { display:block; background-color:black; width:10px; height:20px; } div#menu ul li div.hoverright { display:block; background-color:black; width:10px; height:20px; } A konečně otázka: Co napsat k hoveru, aby to fungovalo? JS se mi to řešit nechce, ale když to nepůjde jinak, asi mi nic jiného nezbude. Děkuji za rady. |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na astka:
Zaměřit pomocí CSS selektoru předcházejícího sourozence nejde. Proč nemůže být ten <div class="hoverright"> uvnitř odkazu?
|
||
margin Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 4. 2012, 20:57:24
Já bych to napsal nějak takto:
<style> #menu a span {display: none;} #menu a:hover span {display: block;} </style> <ul id=menu> <li><a href="/"><span></span>O společnosti</a></li> <li><a href="garanti.php"><span></span>garanti.php</a></li> </ul> Pokud nechceš měnit svůj HTML kód, tak v CSS nejde docílit požadovaného chování, protože element, který chceš zobrazit, není uvnitř odkazu. Možná ti bude stačit toto: #menu li:hover div.hoverright {display:block; /* atd... /*} |
||
astek Profil |
#4 · Zasláno: 3. 4. 2012, 22:16:33
Pomohlo přesunutí do <a> + předělání na <span>.
Teď už to jen napsat, aby se to krom chromu, firefoxu a dalších zobrazovalo korektně v IE a Opeře. Ale s tím už si poradím. Děkuji mnohokrát Vám oboum. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0