Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Martin Adámek Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 4. 2012, 18:22:15
Zdravím,
chtěl jsem si u seznamu novinek na webu odlišit navštívené a nenavštívené položky obrázkem vpravo: a { display: block; text-decoration: none; padding-right: 19px; border-bottom: 1px solid; } a:link { background: url('/obrazky/flag.gif') no-repeat right; } a:visited { background: url('/obrazky/done.gif') no-repeat right; } ale pořád se mi u všeho zobrazuje červená vlaječka, a to i u navštívených odkazů. Prohlížeč zjevně ví, že je navštívil - text je fialový. Zkusil jsem i definovat barvu pozadí, a i ta potvrzuje, že prohlížeč ví, co je navštívené, a co ne (a navíc že jsem se neuťuk třeba ve visited) Vtipný je, že nejen že pro pozadí nefunguje :visited, ale dokonce se navíc pozadí z :link používá i pro :visited, kde nemá co dělat (zkoušel jsem to postupně jednotlivě) http://www.adamek.cz/test-bg.htm Zkoušel jsem to s barvou i bez barvy, pak i přímo přes background-image... a nic. CSS validátor nemá námitek. ale FF a IE se mi smějou do očí... Pak jsem našel článek, podle kterýho to vypadá, že se autoři prohlížečů rozhodli udělat záměrný bug pro bezpečí uživatelů... ...čímž jsem si bohužel tak trochu odpověděl, ale i tak: Máte s tím někdo zkušenost? Umíte to někdo vyřešit? Umíte mi někdo potvrdit, že to fakt nejde? Prostě - víte o tom někdo něco? Díky |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 8. 4. 2012, 08:39:56
Martin Adámek
Zkus použít jeden obrázek a pro :visited mu změň jenom pozici, to by mělo fungovat. |
||
pidusak Profil |
#3 · Zasláno: 8. 4. 2012, 09:14:50
Plaváček:
nevím jestli se na to dá spolehnout, viz http://hacks.mozilla.org/2010/03/privacy-related-changes-coming-to-css-vistited/ If you’re using background images to style links and indicate if they are visited, that will no longer work. |
||
Martin Adámek Profil |
#4 · Zasláno: 8. 4. 2012, 12:19:01
Zkusil jsem změnit pozici, ale FF nereaguje. Takže to fakt zakázali, asi aby si nikdo pomocí toho nedělal statistiky návštěvnosti (jiných webů).
Např. takovej :hover funguje (aspoň pro zrušení obrázku, náhradu jiným jsem u něj nepotřeboval), takže to bude záměr a aspoň relativně trvalej stav. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0