Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ediksmail Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 4. 2012, 19:18:38 · Upravil/a: ediksmail
Dobrý den. Na stránce mám menu includované přes PHP.
Celé toto menu má nastavené float:left, takže je úplně nalevo. Problém nastává ve chvíli, kdy je text vedle menu delší než menu samotné, pak se text šoupne do leva. Příklad zde: Chyby v kódu typu 2x hlavička, 2x title prosím neřešte, s include jsem začal včera a tak jsem ještě neupravil zdrojové soubory. Pokud by to menu šlo nějak vyřešit, byl bych velice vděčný za vaši pomoc. Děkuji. |
||
ediksmail Profil * |
#2 · Zasláno: 11. 4. 2012, 15:51:52
Možné řešení by bylo nastavit výšku celého menu stejnou jako je výška celé stránky při načtení.
Bohužel mi to nepřipadá proveditelné... |
||
panther Profil |
ediksmail:
„Chyby v kódu typu 2x hlavička, 2x title prosím neřešte, s include jsem začal včera a“ chyb tam je mnohem více, resp. je to celé nějaké zmatené. Nechce se mi zkoumat, co v tom tvém kódu je špatně, a „všechno“ se mi psát nechce. Tady máš kód, základní strukturu toho, co chceš, tak si to prostuduj. #wrapper není pro tento příklad nezbytný, doplnil jsem ho pro případ, kdy bys chtěl mít nějaké pozadí a natáhnout ho podle nejdelšího ze sloupců (v tomto případě contentu).
<!doctype html> <meta charset="utf-8"> <title>menu vlevo</title> <style> #wrapper {background: blue; overflow: hidden;} menu {float: left; width: 200px; background: red;} menu li {list-style: normal;} menu, menu li {margin: 0; padding: 0;} #content {margin: 0 0 0 200px; background: green;} </style> <div id="wrapper"> <menu> <li>menu 1 <li>menu 2 <li>menu 3 <li>menu 4 </menu> <div id="content"> obsah<br> obsah<br> obsah<br> obsah<br> obsah<br> obsah<br> obsah<br> obsah<br> </div> </div> |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
ediksmail Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 4. 2012, 09:32:50
Děkuji, Váš postup jsem si trochu upravil a menu napsal bez použití tagu <menu>.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0