Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Birkof Profil |
Zdravím,
mám široké(dynamické) menu, vnořené do DIVu, který má nastavený overflow:hidden. Já však u mého menu potřebuji "přetékat". Co s tím? Z-index mi nepomohl a změnit ručně hodnotu u nadřazeného divu nemůžu, protože menu je zásuvný modul. <div id="left_column"> ... ... <ul> <!-- Menu --> <li>aaa <ul> <li>aaa1</li> <li>aaa2</li> </ul> </li> <li>bbb</li> </ul> ... ... </div> v .CSS #left_column { clear: left; margin-right: 21px; overflow: hidden; width: 191px; } |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 13. 4. 2012, 13:07:07
Birkof:
Obávám se, že nijak. |
||
Birkof Profil |
#3 · Zasláno: 13. 4. 2012, 14:24:27
Odpovím si sám :-)
menu dát do divu a nastavit mu position:absolute, a z-index:třeba 20 |
||
Plaváček Profil |
#4 · Zasláno: 14. 4. 2012, 06:41:22
Birkof:
Pokud nadřazený DIV nebude mít relativní pozici, bude menu jinde, než si představuješ. |
||
dranel91 Profil |
#5 · Zasláno: 14. 4. 2012, 08:54:06
Plaváček:
„Pokud nadřazený DIV nebude mít relativní pozici, bude menu jinde, než si představuješ.“ Ikdyž nenastaví pozicování k žádné straně (top/right/bottom/left)? |
||
Plaváček Profil |
#6 · Zasláno: 14. 4. 2012, 09:02:03
dranel91:
Nastavená vlastnost overflow:hidden efektivně odřízne i obsah z bloku absolutně pozicovaného. To žádným z-indexem a jiným čarováním obejít nelze. Alespoň mě žádná možnost nenapadá. Je ale fakt, že pro lepší představu, čeho chce vlastně tazatel dosáhnout, by byla lepší živá ukázka. |
||
dranel91 Profil |
Plaváček:
„Nastavená vlastnost overflow:hidden efektivně odřízne i obsah z bloku absolutně pozicovaného. To žádným z-indexem a jiným čarováním obejít nelze. Alespoň mě žádná možnost nenapadá.“ Takže v případě, že si informační architekt / designér / grafik vymyslel drop-down menu, tak nezbývá, než floatovat od začátku do konce a overflow: hidden prozatím uložit do šuplíku, je tak? |
||
Plaváček Profil |
#8 · Zasláno: 14. 4. 2012, 09:50:48
dranel91:
Nerozumím otázce. Ne bez ukázky konkrétního problému. Protože otázkou zůstává, proč je v uvedeném kódu vůbec overflow:hidden aplikováno. Nenapadá mě žádný obhajitelný důvod. |
||
dranel91 Profil |
#9 · Zasláno: 14. 4. 2012, 10:35:10
Plaváček:
„Nerozumím otázce. Ne bez ukázky konkrétního problému.“ To je fuk, nechejme to plavat. :-) Protože otázkou zůstává, proč je v uvedeném kódu vůbec overflow:hidden aplikováno. Nenapadá mě žádný obhajitelný důvod. Třeba má položky menu nafloatované vedle sebe. Nebo mu tam plave něco jiného, cokoliv. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0