Autor Zpráva
quatzael
Profil
styl .a funguje u IE9 jenom na textový inputy, ale už ne na selectboxy
styl.b v IE nefunguje vůbec
firefox a chrome to zobrazí všechno ok.. Nemáte někdo prosím zkušenosti co s tím, aby to šlo i v tom IE??

doctype mám nastavený:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

.a
{
border: 2px solid #B6D8FA;
}

.b:focus
{
border: 3px solid #16191A;
background-color: grey;
}
Chamurappi
Profil
Reaguji na quatzaela:
Prosím o odkaz na živou ukázku.

ale už ne na selectboxy
Elementy <select> jdou všeobecně špatně stylovat.
peta
Profil
quatzael: Muzes zkusit ten doctype zmenit na <!doctype html>. IE ma ve zvyku ignorovat pro stare doctype spoustu vlastnosti z duvodu zpetne kompatibility.
Doctype deklarace
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
Jeho <!doctype> vyvolává v Exploreru také standardní režim, stejně jako ten tebou navržený. Výměna nepomůže.
quatzael
Profil
díky za reakce, hodím to na web a dám sem odkaz.
btw, na ty selectboxy musí taky existovat nějaký fígl, protože některé weby mají selectboxy nastylované i na IE..
quatzael
Profil
Tak už všechno funguje tak jak má... chyba byla v samotným Internet Exploreru. Nahrál jsem obsah na jinou doménu a tam to fungovalo všechno ok. Před tím jsem to ještě celý osekal jen na ten formulář, takže jsem mi trvalo pěkně dlouho než jsem zjistil, že není problém v kódu, ale že na staré doméně se jakýkoliv obsah chová úplně jinak (a to na celé doméně, i na nové podstrámnce). Celý okno, ve kterým se v IE zobrazuje přímo stránka webu, bylo na staré doméně nenápadně obtažený asi 2px šedou čarou (jakoby bylo na celý okno nastavená vlastnost border: 2px solid grey;).
Restartoval jsem celej prohlížeč a teď to funguje v pořádku. IE si asi ukládá nějaký věci k doménám a potom to neumí aktualizovat, když se změní obsah a následkem toho se chová hodně nevyzpytatelně (na textový inputy vlastnost border fungovala, na selectboxy a pseudotřídu focus ne).
Podobně už jsem kdysi řešil problém s aktualizací faviconu. Při prvním načtení stránky si IE favicon uloží nebo pokud žádný není tak info, že favicon neexistuje a pozdější úpravy faviconu nebo následný dodání nového už totálně ignoruje. Musí se přinejmenším smazat celá historie..

Holt zase stupid výtvor Microsoftu..
Chamurappi
Profil
Reaguji na quatzaela:
chyba byla v samotným Internet Exploreru
O tom dost pochybuji. Pravděpodobně jsi měl před <!doctype> ještě něco (třeba zduplikovaný BOM) a stránka jela v quirku (o čemž už jsme tu s petou mluvili).

nenápadně obtažený asi 2px šedou čarou
Výchozí okraj okolo <html> v quirku jde vypnout normálně v CSS.

IE si asi ukládá nějaký věci k doménám
To je od verze 8 sice pravda, ale jediná česká doména na Microsoftem spravovaném seznamu kompatibility byla idnes.cz a ta z něj před pár dny zmizela. Takže pokud jsi neměl svojí stránku na ní, je vykreslovací režim celou dobu plně v tvých rukách.

následkem toho se chová hodně nevyzpytatelně
Quirk mód je perfektně předvídatelný. Na pár webech ho používám a ještě jsem nenašel důvod ke změně (žádný nový prohlížeč mi nic nerozhází).
Ostatní prohlížeče se mimochodem v quirku také chovají trochu jinak než ve standardním režimu. V Mozille třeba za určitých okolností nefungují pseudotřídy (za těch tvých zrovna ne).

pozdější úpravy faviconu nebo následný dodání nového už totálně ignoruje
Ikony mají vlastní keš. Stačí upravit adresu a úprava funguje.
quatzael
Profil
Reaguji na Chamurappiho:

před <!doctype> jsem nic jinýho neměl. Když jsem zjistil, že chyba nebude v kódu, zkusil jsem nahrát úplně ten stejnej obsah na obě domény a na tý starý to bylo furt obtažený tou tenkou světle šedou čarou (plus nefungovalo nastylování selectboxů a :focus). A to úplně na všech místech (podsložkách) domény. Potom jsem i na obě domény zkusil nahrát jednoduchej kód z CD z učebnic nebo vytvořit další podsložku bez jakéhokoliv obsahu a stejně i přesto pořád na tý stránce na původní doméně, kde se objeví od poskytovatele Error 404 - cesta nenalezena, zůstávalo to okno obtažený tou 1px nebo 2px šedou čarou..
Po kompletním restartu IE už je všechno v pořádku a obsah na původní doméně je už bez chyb a zobrazuje se jako kdekoliv jinde..
Žádnej <!doctype> v tom nebyl, nevím jak to lépe vysvětlit..

Pokud jde o ten favicon, nerozumím co máš na mysli úpravou adresy. Když se chci dostat na svou stránku tak musím naťukat furt stejnou adresu, nevím jak jí mám jinak upravovat..
Chamurappi
Profil
Reaguji na quatzaela:
před <!doctype> jsem nic jinýho neměl
Ani UTF-8 BOM?
Na první doméně mohlo být nastavené na serveru, že se stránka posílá s Content-Typem s určitým neunicodovým charsetem, pak by prohlížeč nevzal BOM jako BOM, ale jako skupinu obyčejných znaků.

kde se objeví od poskytovatele Error 404 - cesta nenalezena, zůstávalo to okno obtažený tou 1px nebo 2px šedou čarou
Díval ses, jaký <!doctype> měla ta chyba 404?

Pokud jde o ten favicon, nerozumím co máš na mysli úpravou adresy.
Úpravu adresy ikony, změnu hrefu v <link>u.
quatzael
Profil
Reaguji na Chamurappiho:

Žádný BOM..
Říkám, že jsem to potom testoval už jen s naprosto stejným obsahem, tzn. nakopíroval jsem naprosto totožný!soubor index.php na obě domény. Takto jsem to zkusil u různých souborů i těch nejprimitivnějších typu "Hello World" a nakonec i prázné složky bez obsahu a výsledek byl furt stejný.

Na serveru jsem nic neměnil, restartoval jsem IE a chyba zmizela.. To je celý.
peta
Profil
quatzael: Nema dal smysl vest debatu bez odkazu na problemovou stranku.
IE je zname neobvyklym kesovani, smazat historii by to mozna resilo, mozna v prikazovem radku ifconfig /flushdns. Mozna ale nejdriv pred tim zavrit prohlizec.
Url s tvym doctype se mi zobrazovala asi 3s. Asi ma w3 nejaky problem.
http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd
Takze, nejspis tvuj server ma nastavenou omezenou dobu pro stahovani obsahu z jinych serveru. Jiny server ma mozna zapnutou kes a z ni to cerpa. Nejbezpecnejsi je si stahnout doctype k sobe na domenu treba do slozky doctype a z tama to pouzivat.
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
Asi ma w3 nejaky problem.
HTML prohlížeče nestahují DTD a quatzael pravděpodobně používá HTML (tedy MIME typ text/html).

Nejbezpecnejsi je si stahnout doctype k sobe na domenu treba do slozky doctype a z tama to pouzivat.
V HTML je to úplně k ničemu, můžeš si snadno ověřit, že prohlížeč na zadanou adresu nesahá.


Reaguji na quatzaela:
restartoval jsem IE a chyba zmizela
Ještě je možnost, že sis režim přenastavil v Nástrojích pro vývojáře (zkratka F12), ale o tom bys asi věděl.
Teď jsem si uvědomil, že :focus asi nefungoval v Exploreru 7. Nepřepnul sis režim na sedmičku takovým tím čudlíkem vpravo v adresním řádku?
quatzael
Profil
Reaguji na peta:
prohlížeč jsem měl několikrát zavřenej, ten problém jsem řešil asi dva dny, mezitím jsem měl i vypnutej počítač..

Reaguji na Chamurappi:
Teď jsem si uvědomil, že :focus asi nefungoval v Exploreru 7. Nepřepnul sis režim na sedmičku takovým tím čudlíkem vpravo v adresním řádku?
Jo přesně tohle to bylo!!! Teď to zkouším.. Omylem jsem na to asi klikl, když jsem aktualizoval stránku (jinak většinou používám F5)..
Seš dobrej!!!
peta
Profil
Kdybys uvedl odkaz na stranku, moh jsi usetrit spoustu casu :) By jsme ti rekli, ze nam to v IE9 funguje. A tim by se problem zuzil na jediny pc.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0