Autor Zpráva
elo007
Profil
Ahojte,

mam menu a potrebujem aby navstiveny link sa zobrazoval inej farby ako ostatne. (nie po prechode mysou ale stale ked je navstiveny)

Napr.

Link 1
Link 2
Link 3

Ked kliknem na link 2 - nacita sa obsah a farba textu link 2 je cervena (farba pisma link 1 a link 3 su cierne)

Kde mozem robit chybu?

HTML
<div class="hlavicka"><a href="www.domena.cz/"><li>Vypočetní technika</li></a></div>


CSS

#hlavicka a:hover { color:#7c1e21}
#hlavicka li.active a { color:#fff000}
[pre]


Dakujem.
martin1312
Profil
triedu .active musis tomu elementu nejako aj priradit. Teda konkretnejsie cez PHP.
Ale aj tak ta tvoja konstrukcia menu je nejaka divna. LI by malo byt v UL.
elo007
Profil
PHP

<div id="hlavicka"><a href="www.domena.sk/"><ul>Vypočetní technika</ul></a></div>

CSS

#hlavicka a:hover { color:#7c1e21}
#hlavicka ul.active a { color:#fff000}


"triedu .active musis tomu elementu nejako aj priradit." Ako na to prosim?
weroro
Profil
martin1312:
Teda konkretnejsie cez PHP
Na čo sem ťaháš PHP?

elo007:
PHP
To nie je PHP ale HTML.

HTML
<div class="hlavicka">
  <ul>
    <li>
      <a href="http://www.domena.cz/" class="active">Vypočetní technika</a>
    </li>
  </ul>
</div> 
CSS
.hlavicka li a.active {
    color: #fff000;
}
martin1312
Profil
tak nevyjadril sa aku ma strukturu webu, a predpokladal som ze podstranky includuje cez PHP.
elo007
Profil
Teraz pri pouziti tohoto kodu su linky zlte a navstiveny link nieje inou farbou. Ako prosim docielit aby bol link v menu po nacitani obsahu inej farby?

Dakujem.
martin1312
Profil
tak si tu farbu nastav inu, nie?
EDIT: triedu active musis dat iba ku odkazu, ktory vedie na aktivnu stranku, ale to dufam vies
Someone
Profil
elo007:
Máš stránky staticky nebo dynamicky?
elo007
Profil
Someone

Stranky su dynamicke.

Dakujem za pomoc.


"tak si tu farbu nastav inu, nie?"

Ked zmenim farbu tak to neriesi situaciu. Bude to to iste len v inej farbe.

Dakujem za help.
martin1312
Profil
teraz potrebujes zabezpecit pridanie atributu class="active" pre tag LI, ktorý je aktuálne zobrazený.
Priklad predpoklada, že premenná $_GET['page'] obsahuje názov aktuálnej stránky

<div class="hlavicka">
  <ul>
    <li>
      <a href="http://www.domena.cz/?page=uvod" <?php if(isset($_GET['page']) && $_GET['page'] == 'uvod') echo  'class="active"'; ?>>Vypočetní technika</a>
    </li>
  </ul>
</div>
weroro
Profil
elo007:
Ako prosim docielit aby bol link v menu po nacitani obsahu inej farby?
Presne tak ako som to napísal.
<div class="hlavicka">
  <ul>
    <li>
      <a href="http://www.domena.cz/">Položka 1</a>
    </li>
    <li>
      <a href="http://www.domena.cz/" class="active">Položka 2</a>
    </li>
    <li>
      <a href="http://www.domena.cz/">Položka 3</a>
    </li>
    <li>
      <a href="http://www.domena.cz/">Položka 4</a>
    </li>
  </ul>
</div> 
active patrí iba tam kde chceš aby to bolo zvýraznené. v tomto prípade bude zvýraznená na žlto položka 2 a ostatné budú inou farbou.
Someone
Profil
weroro:
To je sice pěkné, ale toto platí pro statické stránky.
martin1312
Profil
Someone:
skombinovat wororo-vu a moju verziu uz hadam zvladne aj sam :)
weroro
Profil
Someone:
To je sice pěkné, ale toto platí pro statické stránky.
Odpovedal som na jeho reakciu, ktorá padla v čase kedy sa tu neriešilo či má statické alebo dynamické stránky. vtej chvíli som mu nappísal odpoveď ktorú on nevedel použiť tak som mu to dodatočne vysvetlil.

martin1312:
skombinovat weroro-vu a moju verziu uz hadam zvladne aj sam :)
Dúfajme :)

Ešte pripomínam, že sme v sekcii CSS, tak neviem prečo sa tu rieši PHP. Riešenie jeho problému v CSS sme mu poskytli, ak potrebuje pomoc ohľadne dynamického priradenia triedy pomocou PHP, mohlo by sa to riešiť v sekcii na to určenej.
elo007
Profil
Toto asi bude riesenie

<div class="hlavicka">
  <ul>
    <li>
      <a href="http://www.domena.cz/?page=uvod" <?php if(isset($_GET['page']) && $_GET['page'] == 'uvod') echo  'class="active"'; ?>>Vypočetní technika</a>
    </li>
  </ul>
</div>

cez .htacces si upravim adresy na citatelne radsej, ked vidim toto hore, pomohli by citatelne adresy aby som nemusel toto riesit "?page=uvod" <?php if(isset($_GET['page']) && $_GET['page'] == 'uvod') echo "?

Nevyznam sa v tom.

Dakujem.
martin1312
Profil
nie nepomohli, akurat by si odkazoval www.domena.sk/uvod ale php kontrola by bola taka ista

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: