Autor Zpráva
Raek
Profil
Zdravím,

narazil jsem na problém, kdy se jinak zobrazují styly ve Windows a jinak v Mac OS. Ve Windows, ať už jde o prohlížeč IE, Opera, FF, Chrome, se zobrazuje vše správně. Bohužel v Mac OS se v Opeře a Mozzile některé elementy nebo vlastnosti zobrazují jinak. Nejvíce se na Mac OS přibližuje požadovanému stavu Safari. V Safari jsou rozdíly spíše detailní.

Setkal jste se někdo s tímto problémem? Pokud ano, podařilo se ho vyřešit?

Díky předem za názory a postřehy.
mimochodec
Profil
Bez odkazu na stránku se rady pravděpodobně nedočkáš.
Raek
Profil
mimochodec:
Tu zatím nemohu zveřejnit. Spíš jsem myslel, jestli někdo již podobný problém neřešil. Například na Mac OS jsou větší fonty tučnější než ve Windows, což už samo o sobě je u některých elementů problém.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Raeka:
Bohužel v Mac OS se v Opeře a Mozzile některé elementy nebo vlastnosti zobrazují jinak.
Příliš povrchní pozorování.
Pokud se rozdíl netýká vyhlazování písma nebo vzhledu formulářových prvků, pak téměř jistě nesouvisí s rozdílem v operačním systému a stejné blíže nepopsané potíže budou pozorovatelné i na Windows, akorát jsi zatím nenašel způsob, jak napodobit stejné podmínky.

na Mac OS jsou větší fonty tučnější než ve Windows, což už samo o sobě je u některých elementů problém
Spíš u některých tvůrců stránek. Písmo si přeci můžu zvětšit i na Windowsu, proč by to měl být problém?
mimochodec
Profil
Raek:
Na obecnou otázku obecná odpověď: Jestli tvoříš stránku tak, že ztučnění fontů znamená problém, děláš to špatně.
Raek
Profil
mimochodec, mimochodec:
Tak to mě jistě poučíš ...
mimochodec
Profil
Raek:
Tak to mě jistě poučíš ...

Klidně poučím. Zkušenost praví, že odkaz na stránku s problémem zvyšuje pravděpodobnost úspěchu z téměř nuly na téměř sto procent.
peta
Profil
Raek:
Podobny problem jsem neresil.
Na stranku se podivat nemuzu, protoze "Tu zatím nemohu zveřejnit.".
Na testovaci stranku s minimem kodu se podivat take nemuzu. Protoze ani tu jsi neposkytl.
Vytvaret vlastni se mi nechce, protoze by mi nejspis fungovala spravne.
A tak se tedy k vyreseni problemu, proc to na tve strance se neco zobrazuje jinak, asi nedobereme. Tak sory.

Obecne plati, ze stranka, pokud se zobrazi spravne ve FF, tak jde jednoduseji doladit pro jine prohlizece. Kazdy prohlizec zpracovava html a css kod po svem. Maji spoustu chyb a rozdilnosti proti logice. Takze nelze jednoznacne rici, proc kod, ktery nemuzeme prohlizet, se ti tam a tam zobrazi tak a tak.
Seznam chyb ruznych verzi prohlizecu je kolem 300 a vic.
Nejzhavejsi problemy byvaji:
- doctype
- fonty
- float
- position
- ramecky
- margin, padding
Tak zkus treba tyhle vlastnosti eliminovat, nastavit doctype, ktere podporuji vsechny tebou testovane prohlizece a pouzivat vlastnosti, ktere se zobrazuji spolehlive.
Raek
Profil
peta:
Je to různým vykreslení fontů. Při parametru bold je prostě na mac os písmo trochu více tlusté než na win.
panther
Profil
Raek:
cemu to vadi? Na linuxu bude vypadat taky trochu jinak.

Nemuzes preci spolehat na to, ze na urcity text mas vyhrazeny urcity kousek stranky... zmena velikosti pisma je naprosto bezna uzivatelska praxe. Neni to chyba, je to standardni a spravne chovani prohlizecu. A co teprve, kdyz tebou deklarovane pismo nemam a pouzije se druhe v rade? Nejen, ze bude tucnejsi, bude i jinak velke, siroke, ...
Raek
Profil
panther:
Konkrétně mi to roztahuje moc menu, které pak zasahuje do vyhledávání. Není to trochu, ale docela o dost.
panther
Profil
Raek:
tak si musis poradit jinak. Bez odkazu na stranku (alespon kousek s menu a hledanim) ti nikdo konkretni radu neda.
Trejpa
Profil
Raek:
Konkrétně mi to roztahuje moc menu, které pak zasahuje do vyhledávání. Není to trochu, ale docela o dost.
Pak máš menu a jeho vzájemnou pozici s vyhledáváním špatně navržené.

Obecná vodorovná menu navrhuji obvykle tak, aby mohla pokračovat na dalším řádku. Potom neřeším počet a šířku položek. Ve tvém případě by na další řádek mohlo uskočit třeba to vyhledávání.

U svislých menu a u vodorovných s pevně danými šířkami položek nastavuji položkám kromě dostatečné rezervy šířky i overflow: hidden, které mi abnormálně zvětšené písmo zařízne, aniž by se rozpadl layout.
peta
Profil
Nevidel jsem ani screen treba s rozmazanym textem. Aspon jsi to konecne trosku rozepsal.

Predpokladejme, ze mas vodorovne menu. Mas ho napozicovane a nastavenou sirku vysku. Mas v nem kontejnery s textem. V prohlizeci A je pismo jinaci nez B a kontejnery jsou sirsi, vytecou na druhy radek. Kdyz to vytece na druhy radek, prekryje to policko vyhledavani.
Ano, to je bezne chovani prohlizecu a spatne navrzeneho kontejneru pro menu. A napada mne dalsich 100 moznosti, ktere odpovidaji zminenemu popisu.

Problem ale ted je, ze to jsem napsal ja a pouze jsem hadal. Jaka je realna situace zatim vis pouze ty.
Nicmene muzu upresnit odpoved na tvou otazku, ano, podobny problem, vsech tech 100 moznosti, jsem nejspis uz take resil.
Doufam, ze se dalsimi odpovedmi dostaneme k te jedne konkretni :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: