Autor Zpráva
Luks
Profil *
Mam taky problem ze nerozumiem formatovaniu tabuliek v CSS. Neviem ako nato!!! co sa tyka CSS tak ovladam setko co sa tyka textu, pozicie, okrajov .. okrem funkcii zobrazovania ako su display- ok zevraj ma zalamovat odstavec este sa mi to nestalo ak tomu nenadstavim padding , table-layout- je tam sice pisane ze to funguje len s tagom <table> ale ako ho mam pouzit a taktiez pouzivaju sa aj tagy <tr> a <td> lebo co sa tyka tychto veci mam v tom gulas. Potreboval by som neaky konkretny priklad lebo na jakpsatweb som nic take nenasiel a taktiez co popisuje pixi z toho co on pise to asi nepochopi nikto.

Ak napriklad napisem <div class="vyska; sirka; neake pozadie; okraj; text; ...">Neaky text .......</div> to je jedna tabulka no ale ak donej chcem dat dalsiu tak ako ? Do nedavna som to setko riesil cez position absolute ale ked som to chcel pozret na inom prehliadaci ako IE tak to bolo nieco hrozne (Opera).

Este raz prosim ako na tie po...e tabulky a celkovy layout lebo cez position:absolute to fakt nema zmysel (aspon umna )

dik
PerToon
Moc nechápu o co ti jde, ale:
div není tabulka
div do div dáš takhle <div><div></div></div>
xavier32
Profil *
PerToon

to chapem ze div neni tabulka ale ako dosiahnem napr. takehoto layotu myslim konkretne tych 3 spodnych tabuliek dolu pod fotkou.

Ja by som to robil asi tam ze by som dal jeden velky spodny bilely div a dotoho tie tri male sede divy ale nevim ako tam tie tri male divi dostat ako sa to robi v praxi ?
xavier32
Profil *
PerToon

ja chcem len vediet ako spravim bud hentaky layout na aky som dal hore link alebo este toto Text odkazu
ide mi len o tie tabulky v strede a v pravo a tie v pravo ako (tam kde je prihlasovanie) tak mam to chapat ze to je skratka povedzme ID="lavy" (to je ako cely ten stlpec az dolu ?) a potom ako donho dostanem tie ostatne tabulky ? Neviem ci ma vobec chapete co odvas chcem ale skuste to .-)
BoB
Profil *
Příklad Tě snad naučí... Zkus tohle:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Prikald</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<style type="text/css">
body { text-align:center; }
#page { width:700px; margin:0 auto; text-align:left; background:blue; }
#left { float:left; width:400px; background:red; }
#right { float:right; width:280px; background:green; }
.box { background:yellow; padding:1em; margin-bottom:1em; }
.clearer { clear:both; }

</style>
</head>

<body>
<div id="page">
<div id="left">
<div class="box">
Mam taky problem ze nerozumiem formatovaniu tabuliek v CSS. Neviem ako nato!!! co sa tyka CSS tak ovladam setko co sa tyka textu, pozicie, okrajov ..
</div>
<div class="box">
Mam taky problem ze nerozumiem formatovaniu tabuliek v CSS. Neviem ako nato!!! co sa tyka CSS tak ovladam setko co sa tyka textu, pozicie, okrajov ..
</div>
<div class="box">
</div>
</div>
<div id="right">
<div class="box">
</div>
<div class="box">
</div>
</div>
<hr class="clearer"/>
</div>
</body>
</html>
Anonymní
Profil *
BoB

To je presne to co som potreboval diky moc. Jediny si tusim dosiel nato aky mam problem :-))
Este raz dik. Inac skoda ze neni takyto priklad aj na Jakpsat web ...
Anonymní
Profil *
BoB

este taka otaska ze ako sa pouziva display: ? Akoze omacku okolo toho viem len to neviem pouzit v praxi ako ked niecomu dam display:block alebo list-item tak to nic nespravy napr:

<div style="display:block; width:100; height:200">text ktory sa v zivote nezalomy a pritom ma width 100 ?</div>
BoB
Profil *
V tom zápise máš chyby!
<div style="display:block; width:100; height:200">text ktory sa v zivote nezalomy a pritom ma width 100 ?</div>

správně je to takto:
<div style="display:block; width:100px; height:200px;">text ktory sa v zivote nezalomy a pritom ma width 100 ?</div>

Nesmíš zapomínat na jednotky! A taky středníky...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0