Autor Zpráva
PetrR
Profil
Zdravim, mel bych na vas prosim otazku. Mam objekt, ktery ma nejakejou sirku a vysku. A ja bych chtel, aby tento objekt nemel zadnou mezeru zhora. Ve firefoxu jsem to vyresil margin-top: -8px; . Bohuzel v IE mi to tak nefunguje a stale tam zustava mezera. Zkousel jsem padding: 0px; margin: 0px; . A nic. Dekuju za radu.
Ugo
Profil
jestliže to máš takto nastavené, tak (mimo možný border) vskutku objekt mezeru nemá a je tvořena objektem jiným, dobrá bude živá ukázka a nebo potřebný kus kódu
ShiraNai7
Profil
A "objekt" je co?
margin
Profil *
Může to způsobovat margin nebo padding elementu, který je výše.
Další možnost je zanoření elementů, třeba DIV v nadpise.
Výchozí okraje mají i elementy HTML a body.

Pokud na nic nepřijdeš, dej odkaz na živou ukázku.
PetrR
Profil
margin:

Aha, tak to bylo tim jak jsi psal stacilo dat do css

body, html {
margin: 0px;
padding: 0px;
}

a bylo to, dekuji vsem za radu

Jeste mozna mam mensi otazku ohledne barev. Mam hlavicku v horni casti stranky a paticku v dolni. A maji stejne vybarveni, ale barva v paticce je svetlejsi nez v hlavicce. Hledam nejaky zpusob, aby si prohlizec sam neupravoval barvy. Neresil jste to nekdo prosim uz ? Dekuju
jenikkozak
Profil
PetrR:
A maji stejne vybarveni, ale barva v paticce je svetlejsi nez v hlavicce.
Prohlížeč svévolně nastavené barvy nemění. Není problém v tom, že se na patičku díváš pod jiným úhlem, ve kterém se ti barva na monitoru zdá jiná?
PetrR
Profil
jenikkozak:
Nn, chyba byla u mě. Odstín byl opravdu jiný, ale měl jsem maglajz v barvách. Ale i tak děkuji za radu a pomoc tady na fóru. Děkuji
Ugo
Profil
PetrR:
ještě ti doporučím najít si nějaký css reset, odpadnou tím právě tyto stavy kdy máš někde styl z prohlížeče a i optimalizace pro víc prohlížečů je pak lehčí

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: