Autor Zpráva
Luke9
Profil
Ahoj,

mám menší problém v css s použitím hoveru v IE. Bohužel mi v IE funguje hover pouze u odkazů a nevím, čím to je (četl jsem kdesi domněnku, že to může být tím, že používám xhtml transitional, ale nevím)... Tak bych se rád zeptal, jestli se to dá nějak obejít?

Předem díky za jakoukoliv odpověď.
panther
Profil
Luke9:
četl jsem kdesi domněnku, že to může být tím, že používám xhtml transitional, ale nevím
starší IE neumějí :hoverovat nikde krom odkazů, novější IE umí :hoverovat kdekoliv, nejsou-li v quirku. Nejnovější IE umí :hoverovat všude, jako ostatní prohlížeče.

se to dá nějak obejít?
vybrat vhodný doctype k přepnutí do standardního vykreslovacího režimu, třeba <!doctype html>. Pro starší IE si buď vystačíš bez hoveru, nebo se dá doscriptovat, to si kdyžtak dohledej.
margin
Profil *
Luke9:
používám xhtml transitional
Doctype pro XHTML, a to strict i transitional, přepne prohlížeče, včetně IE do standardního vykreslovacího režimu, v něm IE7 a novější umí hover na všech elementech.
Pokud ti nefunguje hover v IE7 a novějších, bude to tím, že máš před doctype deklarací nějaké "smetí" a proto jsou ve quirk režimu.
Luke9
Profil
Tak jsem zkusil všechny rady, ale nefunguje ani jedna...

Zde přikládám odkaz: http://www.aeskulap-tour.cz/index.php?sekce=kalendar&idturnaje=1

Po najetí myší na tabulku by se měl obarvit vždy jen jeden řádek, neví někdo co s tím? :(
Chamurappi
Profil
Reaguji na Luke9:
Odstranit smetí před deklarací <!doctype>. Pravděpodobně tam máš několikrát BOM, protože PHP při includování neumí pracovat s UTF-8.
Luke9
Profil
Chamurappi:

Díky za radu, ale mohl bys mi to prosím přeložit? :D bohužel přesně nerozumím tomu, cos napsal :) to smetí myslíš tím těch pár mezer před tím doctypem? Ale vůbec nvm jak je oddělat, ve zdrojáku žádné mezery nemám...
David1256
Profil
Tohle ti určitě pomůže. Když jsem řešil ten stejný problém jako ty, tak mi to pomohlo http://peterned.home.xs4all.nl/csshover.html
habendorf
Profil
Luke9:
Ale vůbec nvm jak je oddělat, ve zdrojáku žádné mezery nemám...

Ale máš.

Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Divný znak (čtvereček) na začátku includovaného souboru v UTF-8
juriad
Profil
začátek (16 bytů) tvé stránky vypadá v hexadecimálním editoru náskedovně:
0000000  ef  bb  bf  ef  bb  bf  20  20  20  20  3c  21  44  4f  43  54 (hexadecimálně)
        239 187 191 239 187 191  32  32  32  32  60  33  68  79  67  84 (decimálně)
          o   ;   ?   o   ;   ?  sp  sp  sp  sp   <   !   D   O   C   T (znakově)

odstraň počátečních 10 bytů, nebo donuť editor aby ti tam ten nepořádek nevkládal
margin
Profil *
David1256:
Tohle ti určitě pomůže.
Pomůže to, ale je to vytloukání klínu klínem, je to postup, který bych důrazně nedoporučil.

Luke9:
mohl bys mi to prosím přeložit?
Programy mívají nápovědu a jde v ní hledat, hledat jde i v této diskusi.
Nastav si editor tak, aby ukládal bez BOM.
Pak soubory ulož bez BOM a ulož na server.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: