Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Márty Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 6. 2012, 14:15:53
Udělal jsem horizontální rolovací menu, ale když na něj najedu a rozbalí se, tak rozbalené položky jsou v pozadí pod obsahem stránky. Poradí 7te někdo jaký příkaz je pro dání do popředí. děkuju.
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#2 · Zasláno: 25. 6. 2012, 14:17:42
Márty:
Nastavit jim z-index. |
||
Márty Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 6. 2012, 14:27:46
Nějak nevim kam přesně ta mám zasadit. Poradil by si mi please?
CSS: #vodorovne_menu ul{margin: 0px; padding: 0px;} #vodorovne_menu {width: 100%;} #vodorovne_menu li {float:left;list-style-type:none;} #vodorovne_menu li a {display:block; height:42px;width: 110px; line-height: 24px; text-align: center; text-decoration: none; color: white;background-image:url(tlacitko7.jpg);} #vodorovne_menu li a:hover { background: yellow; color: black;} #vodorovne_menu li ul {display: none;} #vodorovne_menu li:hover ul { display:block; position:absolute; border: solid black; border-width: 0 1px 1px 1px;} #vodorovne_menu li:hover ul li { display:block; float: none; height:24px; width: 110px; border-top: 1px solid #F0F0F0;} #vodorovne_menu li:hover ul li a {background: black; color: white;} #vodorovne_menu li:hover ul li a:hover {background: rgb(227, 142, 51); color:#fff; font-weight: bold;} HTML: <div id="vodorovne_menu"> <ul> <!-- první blok menu --> <li><a>Najeď myší</a> <ul> <li><a href="#">První položka</a></li> <li><a href="#">Druhá položka</a></li> </ul> </li> <!-- první blok menu konec--> <!-- druhý blok menu --> <li><a>Najeď myší</a> <ul> <li><a href="#">První položka</a></li> <li><a href="#">Druhá položka</a></li> </ul> </li> <!-- druhý blok menu konec--> </ul> </div> |
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 25. 6. 2012, 14:34:51
Márty:
„Nějak nevim kam přesně ta mám zasadit.“ nebo ses ani nenamahal nad tim zamyslet. Pravdepodobne k tomu, co chces tim z-indexem ovlivnit. |
||
Márty Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 6. 2012, 14:49:29 · Upravil/a: Márty
Zamyslel. U obsahu mám totiž nastavenou průhlednost, a nějak se to s příkazem z-index kříží. Zatím nevím proč.
Vyřešeno ;-) Chybělo mi u jednoho position. Děkuju za rady s tím z-index ;-) |
||
Fisir Profil |
#6 · Zasláno: 25. 6. 2012, 14:54:49
|
||
margin Profil * |
#7 · Zasláno: 25. 6. 2012, 15:19:45
Márty:
„Chybělo mi u jednoho position.“ Stačí dostat celé "vodorovne_menu" nahoru, je zbytečné nastavovat to každému jednomu. Fisir: Nemáš tam position, takže z-index se neprojeví. Bohatě stačí takto: #vodorovne_menu {z-index: 1; position: relative;} #vodorovne_menu ul {margin: 0; padding: 0; z-index: 1; position: relative;} |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0