Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Keeehi Profil |
#1 · Zasláno: 30. 6. 2012, 18:16:05
Ahoj,
začnu odkazem cejhon.cz. Šířka toho hlavního modrého bloku je 960px. Na každé straně má 20px přechod. Je to jen grafická ozdoba, proto při zmenšení okna je tam zbytečné a chci ho oříznout. Ten ořez se mi dneska tak nějak snad povedl udělat. Zbývá taková drobnost, že to horizontální posuvník zobrazuje už od šířky 1000px a přitom by stačilo od 960px. Máte nápad, jak to nějak inteligentně udělat? |
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 1. 7. 2012, 13:48:08
Jelikož
div#wrapper má při připočtení padding u 1000 pixelů, tak je pozorované chování logické.
Řešení je obal s šířkou, co se přizpůsobí oknu, s pozadím horizontálně centrovaným a vertikálně se opakujícím. |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 2. 7. 2012, 10:35:13
Str4wberry:
Díky, už jsem pokročil. Teď už mi ořezávání jde, ale vyskytl se jiný problém. A to ten, že pozadí končí ve 100% a pokud je text delší, tak vylézá. Pokud nastavím overflow: auto; u div#bck tak se to vyřeší, jenže potom moc nefunguje centrování. Jako kdyby ten scrollbar byl nad stránkou a šířka v prohlížeči se počítala až k jeho pravému okraji, tudíž se za něj část stránky schovává. Toto pozoruji jak v chromu, tak IE.
|
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 2. 7. 2012, 10:45:27
A
height: 100% u div#bck je z jakého důvodu?
(Omlouvám se za ne úplně přesné rady, ale jsem u zařízení s malým rozlišením, takže si to možná nedovedu přesně představit.) |
||
Keeehi Profil |
Str4wberry:
Když to tam není, a text je kratší než výška stránky, tak se to prostě smrskne. Je to potřeba, aby patička zůstala přilepená na konci stránky. Přehodil jsem patičku o div výše a už je to v pořádku. Díky za pomoc. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0