Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Herbert Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 7. 2012, 08:03:43
Zdravím,
mam jednoduchou tabulku, například takovouhle: <table> <tr> <td>nějaký text vygenerovaný PHP</td> <td>opravdu dlouhý text opravdu dlouhý text opravdu dlouhý text opravdu dlouhý text</td> <td>opravdudlouhýtextopravdudlouhýtextopravdudlouhýtextopravdudlouhýtext</td> </tr> </table> V externím souboru mám jasně definované šířky všech tří sloupců. U druhého sloupce se mi text v buňce zalomí na dlaší řádek, což je O.K., ale u třetího sloupce se mi zvětší šířka celé buňky a tedy i sloupce, jelikož název neobsahuje mezeru. Jde pomocí CSS (nebo něčím jným) nějak nastavit, aby se text zalomoval i tam, kde nejsou mezery, pokud by text měl zvětšit šířku tabulky? Musí to jít v IE 8 a v IE 9. |
||
Trejpa Profil |
#2 · Zasláno: 9. 7. 2012, 08:45:23
Herbert:
Obecné řešení je vložit do buňky nějaký blok s omezenou šířkou a vlastností word-wrap s hodnotou break-word: <td><div style="word-wrap:break-word;width:200px">dlouhý_text</div></td> V Internet Exploreru ve zpětně kompatibilním režimu to funguje i na buňce: <td width=200 style=word-wrap:break-word>dlouhý_text</td> |
||
Herbert Profil * |
#3 · Zasláno: 9. 7. 2012, 09:13:59 · Upravil/a: Herbert
Trejpa:
v IE 8, který mám nyní k dispozici word-wrap:break-word sice text rozdělí vzhledem k šířce objektu (v mém případě divu) a dá je na nový řádek, ale velikost toho sloupce se nepochopitelně zvětší, aby se tam ten obsah vešel i kdyby nebyl zalomen... Tak nakonec jsem to vyřešil kombinací overflow a word-wrap. Snad to pujde i v IE 9. Díky za pomoc <b>Trejpa</b>. |
||
margin Profil * |
#4 · Zasláno: 9. 7. 2012, 14:38:52
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0