Autor Zpráva
LaMMa
Profil
Viete mi niekto poradiť ako opraviť nasledujúce veci na tejto stránke v IE7?:
1. „... dovolenka v srdci prírody Nízkych Tatier“ sa zobrazuje v hlavičke v strede namiesto vľavo
2. rozhodená patička

Ďakujem
Trejpa
Profil
LaMMa:
1. Prvek #topinfo odvozuje svou relativní pozici od vystředění v nadřazeném bloku. Použij absolutní pozici (vůči relativnímu ukotvení obalujícího bloku).
2. Jednou z příčin je zděděný line-height. Zadruhé ploveš obrázky místo odkazy a ty se musí kvůli tomu natahovat ze své původní pozice.
LaMMa
Profil
Trejpa:
1. super, pomohlo to
2. celkom som nepochopil, čo s tým spraviť, môžeš to upresniť?
Trejpa
Profil
LaMMa:
Máš obrázek v odkaze. Odkaz necháváš na místě a obrázek přesouváš jinam (tady pomocí plavání). Co má udělat odkaz? Zůstat na místě? Přesunout se s obsahem, když to nemá nastaveno? Natáhnout se?

Posouvej přímo odkazy, ne obrázky v nich.


Úplně ti to však problém nevyřeší. Plovoucí části by měly být v kódu před neplovoucími, jinak můžou uskočit na další řádek (nevlezou se). V tomto případě bych neváhal sáhnout po pozicování. Nastavit obalu position: relative a odkazu (ne obrázku) absolutní pozici zprava a třeba shora.
LaMMa
Profil
Trejpa:
vidíš to, ja som si doteraz myslel, že keď mam iba obrázok obalený v odkaze, že odkaz behá všade s obrázkom a nenatahuje sa :)..
Dajme tomu, že ikonky by som vyriešil absolútnym pozicovaním. Ako ale dosiahnem, aby celý footer bol v ie7 dole a nevyčuhovalo z pod neho to béžove pozadie? Ikonami to nie je.
Keeehi
Profil
Můžeš to vyřešit třeba takto.
LaMMa
Profil
Keeehi:
pozerám na to a príde mi, že to nie je úplne to, čo potrebujem, pretože to vždy natiahne obsah na výšku stránky - výšku patičky. A v prípade vyšsieho rozlíšenia monitora nechcem mať cez pol stránky natiahnuté prádzne béžové pozadie, ale pekne to ukončiť patičkou ako teraz. Nejaký iný nápad? :)
Trejpa
Profil
LaMMa:
Problém způsobuje plavání patičky. Jak asi víš, plaváním bez clearu se blok vytrhne z dokumentu a nadřazený blok se zmenší, protože nemá obsah. Tvá patička se chová stejně, nenatahuje nadřazený blok s pozadím, ale zařadí se za něj (i když v kódu je v něm). Proto pod ní není pozadí nadřazeného bloku.

Jenže Internet Explorer 7 (a nižší) z nadřazeného bloku při plavání nevylezou a podle potřeby si ho natáhnou.

Řešil bych to takto:
• nastavit spodní okraj na stránce pomocí margin-bottom pro #content,
• zrušit šířku a plavání pro #footer,
• upravit výšku a pozici pozadí pro #footer,
• pozicování malých obrázků odvozovat od relativně uchyceného #footer,
• a případně smazat <div class="clear"></div> a clear nastavit rovnou patičce.
Keeehi
Profil
LaMMa:
Ano, slouží to k něčemu jinému, ovšem to natahování se děje v případě, že je obsahu málo. Na tom webu se mi nepodařilo nají stránku, kde by se mi na fullHD monitoru nezobrazil scrollbar.
LaMMa
Profil
Ďakujem páni za tipy, už je to opravené :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0