| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| ronaldinho22 Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 7. 2012, 00:00:12
Zdravím,
mám nasledovný problém: Vložil som si 2 obrázky do pozadia šablóny - logo klubu a hráča Logo klubu je v pohode, umiestnil som ho vľavo hore, je tam napevno a pri rolovaní stránky sa nehýbe - všetko je OK. Hráč - tam mám dosť problém, chcem ho umiestniť do stredu stránky a tak isto aby bol napevno a pri rolovaní sa obrázok nehýbal - prvý problém nastal vtedy, že aj keď som napísal background-position: right center, po pridaní šablóny na stránku mi obrázok hodí aj tak vpravo hore namiesto stredu a ešte mi ho aj zo spodu oreže (nezobrazí sa mi celý) - druhý problém nastal, že aj keď som sa už zmieril s tým že obrázok bude stále vpravo hore, tak ak tam vložím background-attachment: fixed, obrázok je síce napevno, ale pri rolovaní stránky mi ho orezáva a vôbec neviem prečo Momentálne mám obrázok hráča vyriešený tak, že som dal background-position: 100% 100% ale aj tak namiesto toho aby mi ho zobrazilo vpravo dole, zobrazí sa mi vpravo hore, ale je aspoň celý a neorezaný Prosím o pomoc ak sa s tým dá niečo robiť. Ďakujem. www.barsa-futsal.sk |
||
| Sir Tom Profil |
ronaldinho22:
Taky zdravím, u #body_bg odstraň height (aby se obrázek neořezával), přidej background-attachment: fixed (aby obrázek byl na fixní pozici) a uprav background-position: 50% 50% (aby obrázek byl uprostřed celé stránky (jak vertikálně tak i horizontálně)). |
||
#3 · Zasláno: 20. 7. 2012, 07:34:43
Sir Tom:
Díky za radu, mám ešte 1 otázku: Je možné, že doma na notebooku mi nefunguje nastavenie pozície pozadia? Môžem tam dať buď percentá alebo top, center, buttom aj tam mi ho hodí hore... Keď to ale pozriem v práci na počítači, tak tam mi už pozadie zobrazí v takej polohe ako som ho nastavil doma, pekne vpravo dole. Je možné, že to je v PC??? |
||
| Sir Tom Profil |
#4 · Zasláno: 20. 7. 2012, 07:48:01
ronaldinho22:
V PC bych problém nehledal, ale spíše v prohlížeči. I když někdy je možné, že domácí počítač zpracovává jiný css soubor nežli ten pracovní, který stránky zobrazí ze vzdáleného místa. Určitě zkus se na stránky (doma i v práci), podívat více různými prohlížeči. |
||
#5 · Zasláno: 20. 7. 2012, 11:41:48
Sir Tom:
No takže, doma cez google chrome, mozilla firefox aj internet explorer sa mi posunie pozadie hore a nedrží si pozíciu. V práci si drží pozíciu len cez chrome, vo firefoxe je už trošku posunuté ale nie úplne hore a cez explorer mi stránku ani poriadne nezobrazí... |
||
| Sir Tom Profil |
#6 · Zasláno: 21. 7. 2012, 11:58:20
ronaldinho22:
Aha no - takže problém asi bude v kódu css (html). Každý prohlížeč zobrazí stránku trošku jinak... Napiš co přesně potřebuješ, čeho se snažíš docílit, problémový kód a jestli budu mít čas a chuť tak se na to podivám. |
||
|
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
#7 · Zasláno: 25. 7. 2012, 08:15:23
Sir Tom:
Takže snažím sa docieliť, aby som mal obrázok v pravej časti stránky dole, aby tam bol napevno a nehýbal sa pri rolovaní stránky a zobrazil sa tak v chrome a firefoxe. Pripájam aktuálny kód, ktorý mám pri obrázku: #body_bg {
width: 100%;
height: 96%;
background-image: url('http://img41.imageshack.us/img41/1858/th07w.png'); background-repeat: no-repeat; background-position: 100% 100%;
padding-top: 15px;
padding-bottom: 15px;
position: relative;
} |
||
| Ugo Profil |
#8 · Zasláno: 25. 7. 2012, 08:23:33
ronaldinho22:
tohle nebude ten problémový kód zrovna, i když height:96% asi nebude to pravé, ti tam vznikají 4% mezery a 15px není vždy stejně %, dej 100% a dovnitř ještě jeden prvek. Zároveň se koukni na velikost nadřazených prvků, html a body by také měli mít těch 100%. Celkově by se hodila živá ukázka. další řešení je dát obrázek jako takový a jemu position:fixed, to se ale chová jinak než pozadí, takže jak vlastně? Z textu jsem pochopil že chceš toto, z kódu že chceš pozadí. |
||
#9 · Zasláno: 25. 7. 2012, 11:25:18
Ugo:
Ja by som chcel upraviť vyššie písaný kód tak, aby mi ten obrázok držal pozíciu vpravo dole. Už som skúšal dávať fixed, ale pri rolovaní mi obrázok oreže. |
||
|
Časová prodleva: 13 let
|
|||
0