Autor Zpráva
Roxi
Profil *
Zdravím,
potřebovala bych poradit, jak pevně ukotvit absolutně pozicovaný div, aniž by se posouval po stránce při změně zobrazení. Styluji předem vytvořenou šablonu a mohu do ní jen omezeně přidávat nové divy. Pokud takovýto div vytvořím, pak se automaticky objeví jako nově přidaný, tedy "v nejvyšší" vrstvě, jako bych jej přidala jako poslední. Nejde například udělat prvek, který bude obalen divem headeru. Asi to nevysvětluji moc jasně, ale zkrátka ten div je vždy úplně nový prvek ve stránce. To by samo o sobě nebyl problém, ale teď mám situaci kdy: potřebuji do stránky přidat div, který bude například fotografie položená na hlavičce stránky s tím, že cípy přesahují do horního menu. Vytvořím si nový div, který se automaticky zařadí na konec a objeví se v horním rohu stránky. Ve stylech mu nastavím absolutní pozici a dám jej třeba na left: 200px top:0px. Vše se zobrazuje správně, ale problém nastane ve chvíli, kdy stránku oddálím (Ctrl -). Div se posunuje po stránce a stejně tak, když se na stránku dívám na monitoru s jiným rozlišením. Zkoušela jsem vytvořit "obalovací" div s relativní pozicí, kterému jsem dala výšku 1px a transparentní pozadí a umístila jsem ho na místo, kde potřebuji mít fotografii, respektive nad ni a podle tohoto divu jsem pak napozicovala absolutně div s fotografií. Ale problém přetrvává. Asi je to nějaká hloupost, ale pořád nemůžu přijít na to, jak to spravit. Mohl by mi někdo poradit, popř. napsat zápis, jak by to mohlo vypadat? Díky moc.
Roxi
Profil *
Tak jsem možná našla řešení nastavením:
margin: -10px 0 0 443px;
position: absolute;

Mohl by mi někdo říct, čím to je? Díky
Keeehi
Profil
Nejlepší bude živá ukázka.
peta
Profil
Chtelo by to videt.
Jestli to chapu spravne, tak mas html kod, kde muzes pridavat jen na konec. Kdyz chces tedy prepsat hlavicku, musis to napozicovat. Position:relative bych pouzil na prvek, ve kterem mas celou stranku. Kdyz das left:0; top:0; position:absolute, aby jsi to mela v levem hornim rohu.
Pokud mas sirku natahovaci a chces ten prvek zarovnat doprava, pak je k tomu right:0. Pokud to zlobi, muze se to dit proto, ze nemas nastavenou sirku html, body nebo prvku s relativni pozici. Pro nej je pak right:0 prave okna. Ty pak zarolujes doprava a obrazek zustane stat. Asi by se to muselo resit javascriptem. Proto ja radeji davam strance pevnou sirku.
Tim marginem nevim, co chces docilit. To muzes dat rovnou top:-10px; ne?

html
body
div class=site (position:relative) --------
| div class=hlavicka ----
| |
| div class=hlavicka2 (left:0; top:0; position:absolute) ---
| |

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: