Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Mufna Profil |
Zdravím Vás. Po delší době (cca půl roku) jsem zkontroloval validitu jednoho webu, který jsem v minulosti dělal a byl validní (!), a najednou mi validátor hlásí 2 chyby
![]() Validace je podle CSS 3, v minulosti to bylo taky podle CSS 3. Takže nechápu. Ví někdo o co jde ? |
||
shaggy Profil |
#2 · Zasláno: 11. 11. 2012, 11:22:57
Mufna:
„Ví někdo o co jde ?“ Nevieme, nedal si odkaz na web (a aj obrázok, ktorý nám moc nepovie, si vložil zle). Píšeš o validite webu a potom tu spomínaš nejaký CSS validátor - mal by si si ujasniť, čo od nás chceš. |
||
Mufna Profil |
nechápu, proč mi validátor najednou hlásí 2 chyby, když jsem na tom webu za půl roku vůbec nic (!) nezměnil, a před půl rokem to validní bylo
navíc hlásí, že "none není hodnota vlastnosti list-style-type" a "disc není hodnota vlastnosti list-style-type", což není pravda. To by pak informace na téhle stránce byly nepravdivé. A to určitě nejsou, že ? V CSS souboru mám toto: 1ul { ul {
list-style-type:none;
text-align:left;
}
#error-404 ul {
margin:10px 0 10px 90px;
list-style-type:disc;
} To je snad dobře ne ? Ještě pro pořádek: validuji na klasickém http://jigsaw.w3.org/css-validator |
||
jenikkozak Profil |
#4 · Zasláno: 11. 11. 2012, 11:36:35
Mufna:
Když to chceš mít validní, zapiš list-style:none a bude ti to také fungovat.
|
||
Mufna Profil |
a proč je to nevalidní tak, jak to mám zapsaný teď ? Já to nechápu, tohle bylo před půl rokem validní a najednou to validní není. Opravdu mi nějak uniká důvod. Leda že by validátor byl rozbitý :-)
|
||
weroro Profil |
#6 · Zasláno: 11. 11. 2012, 12:42:19
Mufna:
„Leda že by validátor byl rozbitý“ No, on tak trochu aj je. :) http://validator.webylon.info/about.html#differences |
||
Mufna Profil |
#7 · Zasláno: 11. 11. 2012, 13:02:10
jen poznámka: nejsem příznivcem validity za každou cenu, tzn. neřeším všechno a vždycky, ale tahle nevalidita kterou tady řeším mě fakt zarazila, notabene když před půl rokem to bylo v pořádku, tj. validní.
|
||
joe Profil |
#8 · Zasláno: 11. 11. 2012, 13:13:05
Zřejmě mají ve validátoru chybu a možná jsi dříve kontroloval CSS level 2.1, kde se stejná chyba nevyskytuje.
weroro Proč motáš jabka a hrušky dohromady? Tady se řeší CSS validátor. |
||
weroro Profil |
#9 · Zasláno: 11. 11. 2012, 13:16:31
joe:
„Tady se řeší CSS validátor.“ Toho som si vedomý, rovnako aj toho, že CSS validátor robili tí istí ľudia ako markup validátor, takže nie je vylúčené, že "funguje" rovnako. |
||
Mufna Profil |
#10 · Zasláno: 11. 11. 2012, 15:54:56
joe:
možná jsi dříve kontroloval CSS level 2.1 mýliti se je lidské, ale já mám za to, že i dřív to bylo určitě podle CSS 3. Takže to finálně vidím tak, že je tentokrát fakt nějaká chyba na straně validátoru. |
||
Časová prodleva: 18 dní
|
|||
margin Profil * |
#11 · Zasláno: 29. 11. 2012, 20:41:12
W3C CSS validátor dostal rozum, už mu nevadí CSS vlastnost
list-style-type při validaci proti CSS 3 a ani proti předešlým CSS specifikacím.
|
||
Časová prodleva: 12 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0