Autor Zpráva
misaj
Profil *
Dobré ráno všem,

dotazuji se k šabloně Responsive, kterou si upravuji ve WP.

Mám tam nahrané logo v hlavičce stránky, ale má šablonou danou přesnou velikost 300 na 100px a já nemůžu nikde ve stylech najít, kde se ta velikost nachází. Logicky jsem si našla část kódu, kde jsem si myslela, že to musí být:

#logo {
    float:left;
    margin:0;
}

.site-name {
    display:block;
    font-size:2em;
    padding-top:20px;
}

.site-name a {
    font-weight:700;
}

.site-description {
    display:block;
    font-size:14px;
    margin:10px 33px 10px 0;
}

Ale není, teda asi. Ani Opera Dragonfly mi nepomohlo.

Proto prosím o radu tady na fóru - kde mohu změnit velikost loga?
Web: http://jezdeniprovsechny.cz/new/

Děkuji za případné odpovědi.

P.S.: Jsem ve fázi výtvoru (tak trochu stylem pokus-omyl), proto se nelekejte, jak stránky vypadají, či co tam ne/funguje, jde mi momentálně opravdu jen o to logo.
panther
Profil
misaj:
máš ji přímo deklarovanou v HTML
<img src="http://jezdeniprovsechny.cz/new/wp-content/uploads/2012/11/cropped-head_v02.jpg" width="300" height="100" alt="Ježdění pro všechny .cz" />

V CSS ani HTML velikost neměň, pokud chceš logo zvětšit/zmenšit, učiň tak v nějakém grafickém editoru.
misaj
Profil *
panther:
Dík za odpověď.
Ale právě je problém, že to změnit nelze, to logo jsem schválně zmenšila na 372 na 40 px, aby byl rozdíl vidět, ale šablona mi to okamžitě ořízne a zvětší na 300 x 100 px.
panther
Profil
misaj:
v tom případě nehledáš změnu rozměrů loga v CSS (už je tím „ořezem“ deformované na nesprávný rozměr), ale nastavení velikosti ořezu nově nahraných obrázků.

Co se stane, když ten obrázek nahraješ do dané lokace na FTP ručně a z HTML umažeš rozměry obrázku? Pak na obrázek nebude sahat nahrávací script, který jej deformuje a vše by mělo být v pořádku.
weroro
Profil
misaj:
Skúšala si to takto?
<img src="http://jezdeniprovsechny.cz/new/wp-content/uploads/2012/11/cropped-head_v02.jpg" width="372" height="40" alt="Ježdění pro všechny .cz" />
panther
Profil
weroro:
takhle určitě ne.
weroro
Profil
Pokiaľ tvrdí, že to logo zmenšila v grafickom editore na 372x40px a po vložení do stránky jej to znovu roztiahlo na rozmer 300x100px, a ty tvrdíš, že atribúty width a height stým nemajú nič spoločné, na čo tam potom sú?
misaj
Profil *
panther:
Na ftp mam obrázek nahraný, ale kde mám najít daný html soubor, když je vše v php? Jsem lama :-)

weroro:
Vím jak nastavit velikost, jen nevím kde to mám najít. Automaticky to skript nastaví...
panther
Profil
weroro:
a po vložení do stránky jej to znovu roztiahlo na rozmer 300x100px
po nahrani na server, tipuji, ze tam bude nejaky resizer, ktery obrazky orezava (a nefunguje spravne, v pripade, ze je obrazek mensi, roztahne ho na dany rozmer). Obrazek po nahrani na server ma rozmery korespondujici s temi v HTML.

misaj:
nepracuji s wordpressem, ale kdyz si stahnes cely obsah adresare „new“ a budes v nem hledat string div id="logo", mela bys ten psravny soubor najit. Mnoho jich tam nebude, mel by tam byt asi jen jeden.
Michel
Profil
misaj:
Pokud není napsaná velikost v soboru: wp-content/themes/nazev_tema_co_mas_dane/header.php tak bude zadána v databázi.
misaj
Profil *
Michel:
část kódu z header.php:
<div id="logo">
            <a href="<?php echo home_url('/'); ?>"><img src="<?php header_image(); ?>" width="<?php if(function_exists('get_custom_header')) { echo get_custom_header() -> width;} else { echo HEADER_IMAGE_WIDTH;} ?>" height="<?php if(function_exists('get_custom_header')) { echo get_custom_header() -> height;} else { echo HEADER_IMAGE_HEIGHT;} ?>" alt="<?php bloginfo('name'); ?>" /></a>
        </div><!-- end of #logo -->
        
    <?php endif; // header image was removed ?>

    <?php if ( !get_header_image() ) : ?>
                
        <div id="logo">
            <span class="site-name"><a href="<?php echo home_url('/'); ?>" title="<?php echo esc_attr(get_bloginfo('name', 'display')); ?>" rel="home"><?php bloginfo('name'); ?></a></span>
            <span class="site-description"><?php bloginfo('description'); ?></span>
        </div><!-- end of #logo --> 

Co mi ta funkce říká? Nejde to nastavit prostě "natvrdo"?
Michel
Profil
misaj:
No že pokud je uživatelský logo, tak platí echo get_custom_header() -> width; jinak echo HEADER_IMAGE_WIDTH;. To samé pro výšku. Hodnoty jsou uložené v databázi. Nemám teď přístup, tak nevím kde přesně.Natvrdo bys to upravila následovně:
Místo tohoto
<div id="logo">
            <a href="<?php echo home_url('/'); ?>"><img src="<?php header_image(); ?>" width="<?php if(function_exists('get_custom_header')) { echo get_custom_header() -> width;} else { echo HEADER_IMAGE_WIDTH;} ?>" height="<?php if(function_exists('get_custom_header')) { echo get_custom_header() -> height;} else { echo HEADER_IMAGE_HEIGHT;} ?>" alt="<?php bloginfo('name'); ?>" /></a>
        </div><!-- end of #logo -->
        
 
dej toto
<div id="logo">
            <a href="<?php echo home_url('/'); ?>"><img src="<?php header_image(); ?>" width="cislo" height="cislo" /></a>
        </div><!-- end of #logo -->
ale lepší by to bylo upravit v DB.
EDIT: kde cislo znamená hodnotu v px a nebo hodnota+%.
weroro
Profil
panther:
Nebudem protirečiť skúsenejšiemu, len teraz pridám moje pokusy. Opera ako je známe umožňuje editáciu a znovupoužitie editovaného zdrojového html kódu na mojej strane. Ak som zmenil hodnotu width na 100, tak sa automaticky prispôsobila aj hodnota height bez toho aby som ju editoval a to PHP na servery ovplyvniť nemohol.

Potom som teda vyskúšal zmeniť rozmery v CSS (pridaním width a height do CSS).
Výsledok (372x40px)



misaj:
Pridaj si do CSS:

#logo img{
width:372px;
height:40px;
}
panther
Profil
weroro:
Výsledok (372x40px)
samozrejme, ze lze natvrdo v HTML/CSS obrazek rozthanout. Neprijde ti ani trochu, ze by byl deformovny? Tobe by se takove logo libilo? Ono i „puvodni“ logo s „puvodnim“ rozmerem 300*100px je deformovane. Puvodni rozmer totiz je jiny, nez aktualni skutecny rozmer obrazku.

Problem je zatim uplne jinde, ne v nastaveni rozmeru v HTML/CSS.
misaj
Profil *
Michel:
Výborně, děkuju.

weroro:
mám samozřejmě logo úplně jiné, toto je jen zkouška, dala jsem si schválně menší, abych viděla, co to udělá (a výsledkem bylo stále 300 na 100 px), jinak mám připravené lepší, nezdeformované a správné logo. Ještě jednou opakuji, že toto logo jsem tam dávala jen pro zkoušku a zjištění problému, ať jsem tam dala cokoli, vždy to ořízlo a zmenšilo/zvětšilo na 300 x 100 px.

Již vím, jak problém vyřešit, proto všem děkuji za spolupráci :-)


omluva, odpověď byla směřována i pro panther...
weroro
Profil
misaj:

Ak sa smiem dodatočne opýtať, aby som si ujasnil problém. Ty aj keď si daný obrázok nahodila na FTP priamo cez nejaký FTPclient tak ti ho orezalo? Ja som mal za to, že daný orez vznikne iba v prípade, že obrázok nahrávaš cez administráciu WP. V tom prípade sa ospravedlňujem, pretože túto skutočnosť sa mi nepodarilo správne vyčítať z prebiehajúcej diskusie. ak by sa jednalo iba o problém tej hodnoty v DB tak moje CSS riešenie bolo správne (svojim spôsobom prasárna ale správne)
misaj
Profil *
weroro:
nejdříve jsem zkusila nahrát obrázek přes WP a ořezalo ho to, tak pak jsem nahrála obrázek přes FTP klienta a zas mi jej ořezalo, zkusila jsem tedy přejmenovat svůj obrázek (head_v002.jpg) na výchozí obrázek (default_logo.png) a ten výchozí smázla, a ve WP jsem nastavila na původní obrázek.

A výsledek?


kód:
 <div id="logo">
            <a href="http://jezdeniprovsechny.cz/new/"><img src="http://jezdeniprovsechny.cz/new/wp-content/themes/responsive/images/default-logo.png" width="300" height="100" alt="Ježdění pro všechny .cz" /></a>
        </div><!-- end of #logo -->

Velikost mnou vkládaného obrázku je: 743 x 80 px

Zatim jsem víc do kódu nešahala..
weroro
Profil
Presne toto sa stalo aj mne, keď som sa v tom začal vŕtať. Obrázok ti totiž proporcionálne zmenšilo. Rozmer 743x80px je proporcionálne 300x32px , čo sa vlastne aj stalo. Zmenou hodnoty height v img nič nezmôžeš, reaguje totiž iba hodnota width a podľa nej sa prispôsobuje height (neviem ako to je možné), ale ak rozmery width a height zadáš v CSS, tak môžeš meniť ako šírku, tak aj výšku daného obrázku nezávisle. (Divne urobený template. :) )
misaj
Profil *
Při dodání rozměrů do stylů to udělá následovné:


A kód stále stejně 300 na 100 px


A toto je výsledek při nastavení rozměrů natvrdo v header.php



Spokojím se s tím, všem moc děkuju, jste géniové, teď už se mužu konečně vrhnout na nahrání toho správného loga.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: