Autor Zpráva
petey
Profil
Zdravím, dohledával jsem si informace a bohužel marně.
V CSS mám :
footer{
    position:fixed;
    left:0;
    bottom:0px;
    text-align:center;
    width:100%;
    height:40px;
    background-color:#0d8ada;
    color:#fff;
    border-bottom: 1px solid #333;
    border-top: 1px solid #333;
}
footer p {
    font-size: 16px;
    color:#fff;
    margin-top:5px;
    padding-top:5px;
}

a v HTML :
<footer>
   <p>ˆ něco, 2012</p>
</footer>

U indexu mi to funguje správně, kdežto na dalších stránkách, kde už používám víc obsahu a PHP skripty, tak mi obsah <p></p> vyskakuje nad patičku.
Netuší někdo jak to napravit?
user243
Profil
Bez nějaké živé ukázky mohu jen hádat, ale zkusil bych zkontrolovat u toho obsahu výšku/přetékání/vnější a vnitřní okraj, ale těžko říct, jak to máte řešené; zkuste do vyhledávače zadat: "patička webu vždy dole", třeba Vás to nasměruje, nebo doplňte příspěvek nejlépe o živou ukázku.
panther
Profil
petey:
pozicuješ patičku fixně, tzn., že pokud tam nemáš dostatečné odsazení, které patičce místo vytvoří, vždy ti bude něco překrývat (nebo bude patička překryta, záleží na z-indexu).

Zaráží mě ale, že tě zajímá to, že ti někde trochu uskakuje nějaký odstavec, ale že patičku bude mít poměrně dost uživatelů bez stylů, to ti nevadí :-)

user243:
zkuste do vyhledávače zadat: "patička webu vždy dole"
to je jiná úloha. Podle kódu uvedeného výše ji chce mít viditelnou vždy a všude, soudím dle fixní pozice.
petey
Profil
panther:
Tak při vytváření ukázky na jiném FTP se mi problém neukázal, musí to tedy dělat PHP, které načítá session po přihlášení.
K HTML5 : takové je zadání, je to intranet, tudíž nic pro širokou masu lidí.

user234:
Jak je psáno, mám tam fixní pozicování a odsazení dostatečné, aby patička neovlivnila obsah MAIN. Problém byl v tom, že obsah, který se měl zobrazit uvnitř <footer></footer> skákal nad něj.
user243
Profil
Aha, odstavce v patičce ne v obsahu dokumentu. A jak jste to vyřešil?
petey
Profil
Popravdě ten příklad nahoře je funkční :-) Navíc jsem pro jistotu vyjmul tag <p></p> z <?php includu, byť by to nemělo mít vliv.
FTP si přes oběd dalo oddych a po o to již frčelo jak mělo. Jen se domnívám, že v tom hrálo roli to PHP vkládání obsahu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: