| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| fds Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 12. 2012, 17:25:01
Nasledujúci kód sa zobrazí správne v najnovších verziách chrome, opery a firefoxu. Čiže číslo, za ním malá medzera a text v <div>. Ale v IE 10 (možno aj v starších, neskúšal som) je tá medzera medzi číslom a textom príliš veľká. Ako to mám upraviť, aby sa to zobrazovalo dobre aj v IE 10?
<style>
ol {
list-style-position: inside;
background-color: silver;
font-size: 180%;
padding: 0px;
}
li {
border: solid 1px;
}
div {
font-size: 50%;
display: inline-block;
}
</style>
<ol>
<li><div>aaa</div></li>
<li><div>bbb</div></li>
</ol> |
||
| Monkeys Profil * |
#2 · Zasláno: 20. 12. 2012, 18:03:38
fds:
V prvom rade zoznamy sa pisu takto: <ul> <li>text1</li> <li>text2 <ol>podtext1</ol> <ol>podtext2</ol> </li .... </ul> a CSS by som riesil asi neako takto: ul { display:block; float:left; width:627px; margin:0px; padding:0px;}
ul li { display:list-item; list-style-type:decimal; text-align:left; list-style-position:outside; margin-left:20px; padding-left:5px; color:#2a2a2a; line-height:18px;}
ul li ol { display:list-item; list-style-type:square; padding-left:5px; margin-left:20px; list-style-position:outside; text-align:left; color:#2a2a2a; line-height:18px;}M. |
||
| fds Profil * |
#3 · Zasláno: 20. 12. 2012, 18:15:03
Takto som to nechcel. Vnorený zoznam nepotrebujem. Text v <div> je preto, aby som mu mohol nastaviť odlišné formátovanie ako číslu zoznamu. A list-style-position: inside; som tam dal preto, aby na pozadí položky zoznamu mohol byť obrázok, aj pod číslom. Problém je, že v IE 10 je medzi číslom a textom veľká medzera. Chcem vedieť, či sa to dá nejako rozumne vyriešiť.
|
||
| Monkeys Profil * |
#4 · Zasláno: 20. 12. 2012, 18:31:51
fds:
Pouzi list-style-position:outside a potom marginom uprav vzdialenost. M. |
||
| fds Profil * |
#5 · Zasláno: 20. 12. 2012, 20:50:52
Ale ja tam potrebujem ten inside :)
|
||