Autor Zpráva
Legáček
Profil
Zdravím všechny,

chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo nenaznačil, jaký algoritmus se používá při vykreslování obrázků na googlu?

Většinou dělám galerie, kde prostě nasázíte 5 obrázků do jedné řady, pak to skočí na další řádek a znovu. U toho způsobu víte většinou výšku a maximální šířku. Jenomže u googlu obrázků je to jiné. V jednom řádku může být třeba 7 obrázků a krásně to vychází k pravému kraji. Na dalším řádku je 5 obrázků a zase krásně ke kraji. To vše se stejným odsazením (marginem) od ostatních obrázků.

Neexistuje nějaký plugin? Jestli jste se s tím setkali, tak jak jste to vyřešili?
Lorem
Profil *
Třeba to bude výstřel do prázdna, ale nedalo by se to vyřešit proporční změnou velikosti obrázku (procentuálně)?
Str4wberry
Profil
Stačí k tomu trochu skriptování. Mohlo by to fungovat tak, že se skriptem zjistí šířka dostupné plochy a potom se budou sčítat šířky jednotlivých obrázků (+ mezery). A když se tato hodnota přiblíží k šířce dostupné plochy, upraví se šířky těchto obrázků, aby to hezky vycházelo. A pokračuje se na další řádek.

Změna velikosti se v případě Google, zdá se, provádí kombinací změny velikosti a oříznutím. Vyrovnání jednotlivých výšek obrázků se provádí dopočítáním příslušného paddingu.


Pokud byste hledal, i nějaké to hotové řešení byste našel (ukázka).
margin
Profil *
Nevím, zda ti to pomůže, zhruba před rokem se tu řešilo něco více či méně podobného:
Vytvoření koláže – výpočet rozvržení fotek do sloupců
Optimalizace rozložení objektů na plátně
Legáček
Profil
Nakonec jsem našel stránku, která mi naprosto vyhovuje. Děkuji ale za odpovědi

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: