Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Syntey Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 2. 2013, 21:51:40
Zdravím, potřeboval bych poradit, jak změnit barvu právě zvoleného odkazu. Mám menu, které má 6 položek. Je realizované prostým textem, který odkazuje. Zkoušel jsem hover, active a visited, ale nic mi nevyhovuje. Jde mi o to, aby se změnila barva toho odkazu, který je právě zvolený.
|
||
Kubo2 Profil |
Syntey:
Zvoleny myslis jako ze si prave na stranke na ktoru odkazuje? To se da udelat pres :visited, pretoze ked si prave na stranke na ktoru odkazuje, vlastne su ju už navstivil. edit:// to je však nešikovné. dá sa to urobiť aj pomocou javascriptu, zistis si ci sa url v odkaze rovna url v prehliadaci, a rozhodnes, ci sa ma zvyraznit. Nebo myslis zvoleny tabulatorom? To se dela pomoci pseudotridy :focus. |
||
habendorf Profil |
#3 · Zasláno: 19. 2. 2013, 23:19:24
Kubo2:
„To se da udelat pres :visited, pretoze ked si prave na stranke na ktoru odkazuje, vlastne su ju už navstivil.“ A když přejde na další, už bude mít :visited dvě :o) Syntey: Obvykle se nastaví odkazu nějaká třída a ta se nastyluje. Takto: .trida {color:green;}, případně se silnějším selektorem. Jakým způsobem tu třídu nastavíš je věc druhá, vzhledem k tomu, že jsi otázku umístil do CSS, považuji ji za zodpovězenou ;o) |
||
Syntey Profil * |
#4 · Zasláno: 19. 2. 2013, 23:19:24
No myslím něco jako visited, akorát po přechodu na jiný odkaz by se to mělo zase vrátit na původní barvu.
|
||
Miloš Profil |
#5 · Zasláno: 19. 2. 2013, 23:29:01
Třídou.
<!DOCTYPE HTML> <style type="text/css"> menu a {color: navy; background-color: yellow;} menu a.aktualni {color: yellow; background-color: red;} </style> <title>menu</title> <menu> <li><a href="stranka_1.html">Stránka 1</a> <li><a href="stranka_2.html">Stránka 2</a> <li><a href="stranka_3.html" class="aktualni">Tady jsem</a> <li><a href="stranka_4.html">Stránka 4</a> <li><a href="stranka_5.html">Stránka 5</a> </menu> |
||
Syntey Profil |
Miloš: Ano, akorát ta stránka nebude aktuální vždy.
Kubo2: Jo, díky. Zeptám se na fóru JS. Díky moc za reakce. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0