Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
david78 Profil |
#1 · Zasláno: 1. 3. 2013, 11:14:05
Ahoj!
moja otázka je: Mám pred sebou návrh layoutu stránky, ktorá má množstvo odstavcov = malých blokov textu porozhadzovaných rozmanito po ploche. Zachovali by ste normálny tok prvkov a hrali by ste sa s marginmi a miestami nejaké position relative, alebo všetko dali position absolute a hotovo? Totiž pri prvom postupe to vôbec nezobrazujú všetky prehliadače rovnako = je tam obrázok na pozadí a treba to napasovať presne Chrome a Safari akoby strácali pár pixelov a Explorer má tiež nejaké iné padding, alebo position relative, neviem ešte presne... Vďaka |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 1. 3. 2013, 13:49:44
Rozdielne zobrazenie prehliadačmi sa dá eliminovať, ale relatívne poziciovanie by som nepoužil. Ukážka by nebola?
|
||
exoslav Profil |
#3 · Zasláno: 1. 3. 2013, 13:50:33
pridej odkaz! Jinak asi neporadim.
|
||
david78 Profil |
#4 · Zasláno: 2. 3. 2013, 14:58:41
Ani to absolútne pozicovanie nieje pre textové prvky s rovnakým výsledkom
akoby mali tie prehliadače každý iný referenčný bod (v ramci výšky textu) ktorý sa "prilepí" na zadané súradnice (left, top) A to aj keď zadefinujem line-height, skúšal som aj display block, ale nič - a ešte sa to chovalo rozdielne aj keď mal rodičovský div top: -20px; Firefox to bral ako nový bod 0 pre pozicované prvky Explorer im to počítal od pôvodnej nuly |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
david78 Profil |
#5 · Zasláno: 5. 3. 2013, 10:43:46
Takže aby z toho aj bola nejaká skúsenosť
problémy boli v tomto: 1. použil som ako jednotku veľkosti písma em - toto robí neplechu, hlavne v Opere, musel som dať px 2. position relative je naozaj dosť nespoľahlivé, pokial ide o vzájomné vzdialenosti medzi prvkami, ktoré chcem mať presne umiestnené na určitých súradniciach 3. margin a padding tiež nebol dobrý spôsob, ako posúvať prvky na určité miesto a ovplyvniť takto prirodzený tok prvkov 4. treba všade určiť line-height (v px) |
||
jenikkozak Profil |
#6 · Zasláno: 5. 3. 2013, 10:49:09
david78:
Tvé závěry nejsou správné. Jako již třetí účastník tohoto vlákna prosím o odkaz na živou ukázku. |
||
david78 Profil |
#7 · Zasláno: 5. 3. 2013, 13:33:21
|
||
Časová prodleva: 12 let
|
0