Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
koudelacek Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 3. 2013, 15:16:28
Zdravím,
mám na stránkách vložené písmo OpenSans, ale mám takový problém. Pokud otevřu stránku, tak to písmo tam jakoby není, je tam Times a když kliknu na podstránku, tak už tam je, když kliknu zase na hlavní stránku, tak už tam je. Prostě po prvním načtení tam to písmo není. Neví někdo, v čem by mohl být problém ? Díky. |
||
user243 Profil |
#2 · Zasláno: 5. 3. 2013, 19:51:41
a byl by i kousek kódu?
|
||
margin Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 3. 2013, 20:34:22
user243:
„a byl by i kousek kódu?“ Tipuji, že kousek kódu k řešení problému nebude stačit. koudelacek: Projevuje se problém v jednom, nebo ve více prohlížečích? Máš písmo na svém webu, nebo používáš Google Web Fonts? Nezávazný tip, písmo máš na svém webu, používáš levný hosting a ten nezvládne obsloužit více požadavků najednou. Chtělo by to od tebe více informací a hlavně odkaz na živou ukázku. |
||
koudelacek Profil * |
#4 · Zasláno: 6. 3. 2013, 17:07:46
Stránky jsou architekt-atelier.cz.
Není to otázka jednoho prohlížeče. Font je nahraný na stránkách. |
||
user243 Profil |
#5 · Zasláno: 6. 3. 2013, 18:55:58
já bych řekl, že je problém tady:
1 /* tagy */ /* tagy */
@font-face {
font-family: 'OpenSansRegular';
src: url('opensans/OpenSans-Regular-webfont.eot');
src: url('opensans/OpenSans-Regular-webfont.eot?#iefix') format('embedded-opentype'),
url('opensans/OpenSans-Regular-webfont.woff') format('woff'),
url('opensans/OpenSans-Regular-webfont.ttf') format('truetype'),
url('opensans/OpenSans-Regular-webfont.svg#OpenSansRegular') format('svg');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
@font-face {
font-family: 'OpenSansExtrabold';
src: url('opensans/OpenSans-ExtraBold-webfont.eot');
src: url('opensans/OpenSans-ExtraBold-webfont.eot?#iefix') format('embedded-opentype'),
url('opensans/OpenSans-ExtraBold-webfont.woff') format('woff'),
url('opensans/OpenSans-ExtraBold-webfont.ttf') format('truetype'),
url('opensans/OpenSans-ExtraBold-webfont.svg#OpenSansExtrabold') format('svg');
font-weight: normal;
font-style: normal;
} mně se tedy daný font načetl hned, ale zkuste to udělat podle tohoto příkladu |
||
Venca V Profil |
#6 · Zasláno: 6. 3. 2013, 20:19:28
http://www.architekt-atelier.cz/
vs. http://architekt-atelier.cz/ Šup to opravit, ať se ti doména bez www přesměrovává na www a máš vyřešen nejen tento problém ;-) |
||
margin Profil * |
#7 · Zasláno: 6. 3. 2013, 21:53:05
koudelacek:
Písmo se mi načítá v pořádku, krom Firefoxu, tam je problém u adresy nezačínající na www. user243: „neznám prohlížeč používající woff“ Skoro všechny současné prohlížeče woff umí. „moc se mi nelíbí ani ten ie fix“ Mi se to také nelíbí, takže toto řešení nepoužívám, ale jde o běžně používaný a pečlivě odladěný kód pro široké spektrum prohlížečů, který není radno upravovat, pokud člověk přesně neví, co změna udělá. Venca V: To, v kombinasi s tagem <base href="http://www.architekt-atelier.cz/" /> by vysvětlovalo problém ve Firefoxu (a dalších prohlížečích s Gecko jádrem), tem nedovoluje jednoduše linkovat soubory písem mezi doménami a subdoménami.
|
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
koudelacek Profil * |
#8 · Zasláno: 10. 3. 2013, 15:10:08
Děkuju moc, přesměrování na www pomohlo :) nějak jsem si to neuvědomil :)
|
||
Časová prodleva: 12 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0