Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Huggi Profil |
#1 · Zasláno: 9. 11. 2005, 22:34:32
je lepsi na celym webu pouzivat relativni jednotky 'em' (potom s ei zvetsovani pisma v IE chova jako v jinejch prohlizecich ze to zvetsuje uplne celej web) nebo napr ty rozmery dat v px aby vzhled byl úporad stejnej a zvetsovalo se pismo..ale to uz rovnou muzu dat vsehcno v px..pismo pripadne v %..:)
je naka nejlepsi kombinace?..zatim mam vsechno v em pac se mi na tom nejlip ladi kdyz se to chova vsude uplne stejne..;) |
||
Leo Profil |
#2 · Zasláno: 9. 11. 2005, 23:14:23
"potom s ei zvetsovani pisma v IE chova jako v jinejch prohlizecich ze to zvetsuje uplne celej web"
Krome obrazku. Leo |
||
centi Profil |
#3 · Zasláno: 9. 11. 2005, 23:48:55
Leo
Krome obrazku. Leo Orbázkom je tiež možné nastaviť relatívne rozmery pomocou CSS. Potom sa zväčšujú/zmenšujú spolu s ostatnými prvkami. Bohužial to nie je možné pri obrázkoch na pozadí definovaných v CSS, len na IMG. |
||
Leo Profil |
#4 · Zasláno: 9. 11. 2005, 23:56:18
To je mi jasny, ze muzete obrazkum nastavit i jine rozmery nez jake maji ve skutecnosti v px, ale podle toho pak taky vypadaji... Zvlast u GIFu je to pekna podivana :-) Leo
|
||
PerToon Profil |
#5 · Zasláno: 10. 11. 2005, 08:13:34
Já teda používám pixely a em sem použil snad jenom jednou, když sem potřeboval, aby objekt přímo reagoval na velikost písma.
|
||
igamenir Profil |
#6 · Zasláno: 10. 11. 2005, 17:19:29
Při dělání webu mám vzhled dost závislý na velikosti písma, takže používám vždycky ex (málokdy em).
Pak jsou ale trochu potíže u všeho, co se nastavuje objektům s jinou velikostí písma. Třeba h1 má dvojnásobný ex/em, h2 o polovinu větší. Buď s tím rozdílem počítám nebo je vložím do divu. |
||
Huggi Profil |
#7 · Zasláno: 10. 11. 2005, 19:06:03
nj ale je nakej duvod nemit to vsehcno v em?..ze se s velikosti meni i vlastni velikost webu..respektive tohle normalne dela FF i opea..jen IE zvetsuje normalne jenom pismo..
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0