Autor Zpráva
Huggi
je lepsi na celym webu pouzivat relativni jednotky 'em' (potom s ei zvetsovani pisma v IE chova jako v jinejch prohlizecich ze to zvetsuje uplne celej web) nebo napr ty rozmery dat v px aby vzhled byl úporad stejnej a zvetsovalo se pismo..ale to uz rovnou muzu dat vsehcno v px..pismo pripadne v %..:)
je naka nejlepsi kombinace?..zatim mam vsechno v em pac se mi na tom nejlip ladi kdyz se to chova vsude uplne stejne..;)
Leo
"potom s ei zvetsovani pisma v IE chova jako v jinejch prohlizecich ze to zvetsuje uplne celej web"

Krome obrazku. Leo
centi
Leo
Krome obrazku. Leo

Orbázkom je tiež možné nastaviť relatívne rozmery pomocou CSS. Potom sa zväčšujú/zmenšujú spolu s ostatnými prvkami. Bohužial to nie je možné pri obrázkoch na pozadí definovaných v CSS, len na IMG.
Leo
To je mi jasny, ze muzete obrazkum nastavit i jine rozmery nez jake maji ve skutecnosti v px, ale podle toho pak taky vypadaji... Zvlast u GIFu je to pekna podivana :-) Leo
PerToon
Já teda používám pixely a em sem použil snad jenom jednou, když sem potřeboval, aby objekt přímo reagoval na velikost písma.
igamenir
Při dělání webu mám vzhled dost závislý na velikosti písma, takže používám vždycky ex (málokdy em).

Pak jsou ale trochu potíže u všeho, co se nastavuje objektům s jinou velikostí písma. Třeba h1 má dvojnásobný ex/em, h2 o polovinu větší. Buď s tím rozdílem počítám nebo je vložím do divu.
Huggi
nj ale je nakej duvod nemit to vsehcno v em?..ze se s velikosti meni i vlastni velikost webu..respektive tohle normalne dela FF i opea..jen IE zvetsuje normalne jenom pismo..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0