Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ixiik Profil |
#1 · Zasláno: 6. 12. 2004, 13:27:40
Zdravím...mám takej problém s marginem...snažím se udělat první stránku pomocí css layoutu a dost s tím bojuju. Narazil jsem na problém co se mi nedaří udělat. (pro názornost o tuto stránku se jedná.
Jde mi o input box co je pod obrázkem search a tou čarou. Mezi čarou a inputem potřebuju menší prostor ale za boha se mi to nedaří udělat. Myslel jsem že bude problém s tagem div, protože zalamuje řádek podle velikosti line-height ale i když jsem zmenšil line height tak je tam furt tolik prostoru. Potřeboval bych mezi čarou a inputem 18px ale je tam 23px. Poradí někdo jak to udělat? Díky za odpovědi |
||
Tomik Profil |
#2 · Zasláno: 6. 12. 2004, 13:59:53
Pokud jsem tvůj problém pochopil správně, pak stačí k input.search přidat margin-top: -20px;.
|
||
Ixiik Profil |
#3 · Zasláno: 6. 12. 2004, 14:14:46
Pokud jsem tvůj problém pochopil správně, pak stačí k input.search přidat margin-top: -20px;.
EE jednak to nepomáhá a není to řešní...mohl bych to pozicovat absolutně, popř relativně, ale tomu bych se raději vyhnul, páč to nebude statický web ael bude se dost měnit... Jde mi o tohle.Příklad...div s čarou má margin 0 a input má margin-top:18px; a aby tam byl volnej prostor 18px a né 23px |
||
Plaváček Profil |
#4 · Zasláno: 6. 12. 2004, 14:24:25
Tvůj problém je jednoduchý a už jsem na něj odpovídal tolikrát, až mám pocit, že se zbytečně opakuji :) Nastav pro element FORM margin: 0 a padding: 0. Ve výchozím nastavení prohlížečů totiž formulář nemá nulovou výplň a margin.
|
||
Honza Hučín Profil |
#5 · Zasláno: 6. 12. 2004, 15:00:00
Ano, a k odpovědi Plaváčka bych doplnil: pro jistotu nastav nějaký margin a padding i elementům BODY a P. Ty také mají předefinované velikosti.
|
||
Ixiik Profil |
#6 · Zasláno: 6. 12. 2004, 16:12:38
Děkuji pánové za pomoc...Opravdu to bylo tím <form>.To by mě nenapadlo...díky moc...
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0