Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
david78 Profil |
Na toto som už niekoľkokrát narazil, ale ešte som sa nestretol s nejakým riešením.
Emká proste Opera nezobrazí tak, ako ostatné browsery, ak je v body font-sze v percentách. Pokiaľ pôjde o nejaký jednoduchý layout, tak nad tým mávnem rukou, ale potenciálne je to dosť hrozivé. Práve nedávno som mal napríklad problém s tým, že bolo treba napozicovať texty na obrázok na pozadí. Nemáte k tomu nejaký komentár, radu? Vďaka. Asi je jedinou možnosťou nastaviť v body font-size v pixeloch, čo asi zas treba zvážiť podľa okolností... <!DOCTYPE HTML> <html lang="sk"> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>Untitled</title> <style> html {width: 100%;height:100%;} body {width: 100%;100%;overflow:hidden;margin:0;padding:0;font-size:62.5%;font-family:"Times New Roman", serif;} #all {width: 96%;background:rgb(216,191,216);padding:2%;zoom:1;filter:alpha(opacity=50);opacity:0.5;} #obsah {width: 100%;background:rgb(245,222,179);} #obsah p {font-size: 3.4em;margin:0; padding;0;} </style> </head> <body> <div id="all"> <div id="obsah"> <p>Slovo</p> </div> </div> </body> </html> |
||
Jan Kupka Profil |
#2 · Zasláno: 24. 3. 2013, 22:13:19
Ahoj, jen takový tip, ale nemáš v Opeře omylem přenastavenou výchozí velikost fontů?
|
||
margin Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 3. 2013, 01:06:13
Napřed koukni na nastavení lupy.
|
||
david78 Profil |
Jan Kupka:
„nemáš v Opeře omylem přenastavenou výchozí velikost fontů?“ Tak to som teda mal - diki. Len už neviem, či som to urobil sám, je to pravdepodobné. Už som si myslel, že Opera sa rozhodla odvodzovať emká od šírky veľkého M. Ale každopádne: táto funkcia prehliadačov je dobrá asi len pre tých, čo si vypínajú css, nie? Inak mi to pripadá ako pekný nezmysel a nemôžeš sa spoľahnúť na nastavovanie percentuálnej veľkosťi písma v body. Nehovoriac o následnej šírke blokových prvkov v emkách. Čo si o tom myslíte? |
||
lionel messi Profil |
#5 · Zasláno: 25. 3. 2013, 13:22:17
david78:
„Ale každopádne: táto funkcia prehliadačov je dobrá asi len pre tých, čo si vypínajú css, nie? Inak mi to pripadá ako pekný nezmysel“ Alebo pre zrakovo postihnutých - pre tých je to občas na nezaplatenie... |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0