Autor Zpráva
ax123
Profil
Potřebuji udělat 3 sloupečky a nedělá mi to to co by mi to dělat dle mých představ mělo. Na velkém okně se to povede (nebo hodně malém), ale když přejdu do střední velikosti okna, text se různě rozposouvá. Zajímalo by mě proč tomu tak je a jak se toho zbavit.
příklad na okazu
http://fsicd1.fsid.cvut.cz/~mayerm/panasonic/new/yuhu/acad-104.htm
KEnik
Profil *
*{ border:1px solid black !important ; }
tohle pridej do stylopisu a uvidis
Honza Hučín
Profil
Kenik chtěl asi poradit, jak poznat, kde který sloupeček zrovna je. Při ladění je dobré mít jednotlivé prvky nějak zvýrazněné, aby se snadno poznalo, jak jsou posunuté. Zkus to dát do stylopisu.
Anonymní
Profil *
border:1px solid black !important ;
Vydím co mi to dělá, se sloupci to ani nehlo
Fred
Profil
Máš tam hodně chyb, předně id musí být unikátní a divy s id eee,fff,ggg se ti tam 4x opakují,ve stylopisu máš div{width:90%;} to se aplikuje na všechny divy, pokud není určeno jinak. Tzn. na div s id copy a mail. Pak tam máš tohle <br></br>, správně je buď <br> , nebo <br />, dle typu dtd (nepárový tag) . Nepořádek bude určitě dělat i tohle <td width=70 %>, mělo by být <td width="70%"> . Možná si stáhni pro začátek tohle http://www.htmlvalidator.com/lite/ , opraví to největší chyby.
ax123
Profil
Fred
Fajn tu tabulku jsem tam dal jen na ukázku. Jde mi zobrazení tří sloupců bez pomoci tabulky s možností měnit % velikost sloupců a přidáním eventuelně dalšího sloupce. Stačí odkaz na stránku, kde to je pokud možno přehledně ve zdrojáku já už to nějak vypreparuji díky. Prográmek je možná hezkej, ale ve škole ho prostě nerozchodim. Bohužel.
Fred
Profil
Tak použij prozatím jednoduchý online validátor tady http://flumpcakes.co.uk/css/html-tidy/ , nebo tady se dá nastavovat doctype http://validator.w3.org/detailed.html
ax123
Profil
fajn vyjelo mi to 90 erors a spoustu angličtiny. Snad bych si v Anglii řekl o vodu a chleba, ale na tohle asi nestačim.
Yuhů
Profil
reaguji na původní dotaz:

přidal bych

#eee {clear: left;}


Jinak z čistě formálního hlediska by bylo dobré změnit ídéčka na classy, aby tam nebyly duplicitní id.
Fred
Profil
Jinak z čistě formálního hlediska by bylo dobré změnit ídéčka na classy, aby tam nebyly duplicitní id
No jo, že mě to nenapadlo, safra na co myslím :-)
ax123
Profil
Zkusil jsem s tím něco udělat, ale je to ještě horší než předtím
http://fsicd1.fsid.cvut.cz/~mayerm/panasonic/new/yuhu/acad-105.htm
Fred
Profil
máš tam ještě claas
ax123
Profil
Díky je to lepší, ale 2-3 řádek furt zlobí
Fred
Profil
Vyhoď tohle <br></br> a do css přidej #copy{display:block;
clear:both;
} myslím, nejsem si úplně jist
ax123
Profil
Neni to lepši, ale díky za snahu. Asi to narvu do tabulky. Bude to o dost rychlejší. A běhá to všude stejně :(
Fred
Profil
Nevzdávat , tady si to stáhni a dodělej http://xy.wz.cz/x.htm
Fred
Profil
Jen bych řekl, že na tohle by se hodil spíš definition list
http://www.maxdesign.com.au/presentation/definition/dl-table-display.h tm
http://www.maxdesign.com.au/presentation/definition/dl-event.htm
KEnik
Profil *
Nechci prudit ale neni presne na tohle konstruovana tabulka?!
habendorf
Profil
Nechci prudit ale neni presne na tohle konstruovana tabulka?!

Není, tabulka je určena pro prezentaci tabulkových dat, nikoliv jako prostředek pro tvorbu layoutu stránky.
Jinou věcí je to, že se pomocí ní layout pohodlně tvoří, ale její primární smysl to není.
Fred
Profil
No nevím, jestli jsem pochopil souvislosti mezi tabulkou a přístupností, tak tabulku by čtečka četla po sloupcích, což by asi nebylo nejšťastnější. Tady http://bramberk.unas.cz/cenik-sjezd.php jsem třeba použil tabulku, tam je to jasný. Na tohle by to možná bylo moc kódu. Docela by mě zajímal názor někoho, kdo dobře ovládá strandardy, jestli by takovéhle řešení
<fieldset>
<legend id="lm">Lukáš Moravec</legend>
<label for="lm"><strong>majitel vítěze</strong></label>
<p>Jsem rád ,že jsem se zúčastnil jako divák, jako
majitel Pídi i jako patron Kunta Kinteho. Cena pro vítěze má pro mě
velkou cenu a budu rád, když se budu moci zúčastnit i dalších závodů.</p>
</fieldset>

bylo sémanticky dobře(dle validátoru je to ok)??
Plaváček
Profil
Tipl bych si, že sémanticky to v pořádku příliš není, protože používáš pro text element, který je určený k jiným účelům - pro tvorbu formulářů. V tomto případě jsou dvě možnosti, využití nadpisů a odstavců, nebo definičního seznamu.


<h2>Lukáš Moravec<br />majitel vítěze</h2>
<p>Jsem rád ,že jsem se zúčastnil jako divák, jako
majitel Pídi i jako patron Kunta Kinteho. Cena pro vítěze má pro mě
velkou cenu a budu rád, když se budu moci zúčastnit i dalších závodů.</p>




nebo

<dl>
<dt>Lukáš Moravec<br />majitel vítěze</dt>
<dd>Jsem rád ,že jsem se zúčastnil jako divák, jako
majitel Pídi i jako patron Kunta Kinteho. Cena pro vítěze má pro mě
velkou cenu a budu rád, když se budu moci zúčastnit i dalších závodů.</dd>
</fdl>
Fred
Profil
Dík za odpověď, přemýšlel jsem o tom, protože 99% fór je uděláno pomocí tabulek a v podstatě to možná není správně, je to jen nejjednodušší, nebo se mýlím? Zkusil jsem si to tady http://abrakadabra.nazory.cz/guestbook/ udělat jinak, právě pomocí dl, ale stejně se mi zdá, že to není sémanticky to pravý ořechový, zkusím to ještě zkombinovat s nadpisy.
KEnik
Profil *
Nechci prudit ale neni presne na tohle konstruovana tabulka?!

Není, tabulka je určena pro prezentaci tabulkových dat, nikoliv jako prostředek pro tvorbu layoutu stránky.
Jinou věcí je to, že se pomocí ní layout pohodlně tvoří, ale její primární smysl to není.


Ale primo tahle data proste do tabulky patri!
BTW:tet uz prudim :)
ax123
Profil
Díky všem za pomoc. Využiji Vašich nápadů a souhlasím s důvody uváněnými habendorf. Zdraví Mialan
ax123
Profil
Tak jsem vyzkoušel tenhle nápad http://xy.wz.cz/x.htm, je supr v linuxových prohlížečích v IE jen do velikosti okna zhruba 800px, pak se rozposouvá.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.