Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
albru123 Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 3. 2013, 13:10:08
Dobrý den, vím že to tu je asi po x-té, ale mám problém s vycentrováním menu na střed, resp. jeho obsahu v <ul>. Menu je napsané v JavaScriptu a jeho <div> je vycentrovaný doprostřed. Menu samotné vepostřed je, ale odkazy v něm ne. snažil jsem se nastavit to v CSS, dával jsem odkazy do samostatného <div>, ale nic nepomohlo, dokázal by mi někdo poradit?
Stránka: http://vinarstvijanda.wz.cz/test.htm P.S. Ano, vím že bych měl styly i kód napsat rovnou ... |
||
pako Profil * |
#2 · Zasláno: 30. 3. 2013, 15:48:35
namiesto
float:left mozes pouzit display:inline na prvky zoznamu li a samotnemu zoznamu nastavit text-align:center
|
||
albru123 Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 3. 2013, 17:00:45
pako:
Můžu nastavit text-align ke všem atributům menu, ale stejně se nic nestane. |
||
albru123 Profil * |
#4 · Zasláno: 30. 3. 2013, 18:41:28
Takže vyřešeno, v CSS stačilo vyhodit pryč .menu ul {position:absolute} a dát tam {display:inline-block}
|
||
margin Profil * |
#5 · Zasláno: 30. 3. 2013, 18:45:39
Vyřešeno máš částečně, inline-block nefunguje pro blokové elementy v IE7 a starších (dá se to ohackovat).
|
||
david78 Profil |
#6 · Zasláno: 30. 3. 2013, 18:57:52
Trocha OT, ale možno pomôže:
dolu sa robí zbytočná scrollovacia lišta odstránenie: body {margin:0;} |
||
albru123 Profil * |
#7 · Zasláno: 31. 3. 2013, 15:39:56 · Upravil/a: albru123
jj, lišty už jsem opravil, menu vycentroval (nevěděl jsem že existuje nějaký defaultni padding). Na IE ted pěkně kašlu, možná je to blbé, ale pokud není člověk dement, tak IE nepoužívá.
V nejnovějším IE funguje v klidu, takže neřeším. Nevíte jak to udělat vertikálně? |
||
margin Profil * |
#8 · Zasláno: 31. 3. 2013, 15:56:10
albru123:
„Nevíte jak to udělat vertikálně?“ Vím, ale jsem dement. |
||
albru123 Profil * |
#9 · Zasláno: 31. 3. 2013, 15:59:59 · Upravil/a: albru123
margin:
Špatně jsi to pochopil, myslel jsem staré IE, na XP to fakt neodzkouším. S tím IE jsem to myslel tak, že to udělám až bude čas, budu to dělat až budou stránky v hotovém stavu. Teď jdu na katalog, proto to vertikální. OT: IE, to jako fakt? :D margin: Omlouvám se, nemyslel jsem to až tak, IE funguje, jen se někdy drží mimo standardy. Jelikož absolutně začínám s CSS a HTML jsem dlouho nedělal tak mám s atributy a pozicováním problémy. V jakém IE tento způsob pozice nebude fungovat? |
||
Chamurappi Profil |
#10 · Zasláno: 31. 3. 2013, 19:08:20
Reaguji na albrua123:
„IE funguje, jen se někdy drží mimo standardy.“ Třeba tím, že si vymýšlí nestandardní hodnoty CSS vlastností, jako třeba display: inline-block .
„pokud není člověk dement, tak IE nepoužívá.“ Dement je spíš kodér, který soudí uživatele podle prohlížeče. Sám často používám starší Explorer a necítím se intelektuálně méněcenný. „na XP to fakt neodzkouším.“ Novější Explorery si jde snadno přepnout do režimu starších verzí. |
||
albru123 Profil * |
#11 · Zasláno: 31. 3. 2013, 21:56:15
Chamurappi:
> Třeba tím, že si vymýšlí nestandardní hodnoty CSS vlastností, jako třeba display: inline-block. Zatím to funguje, neříkám že to nezměním, s CSS začínám, takže všechny hodnoty neznám > Dement je spíš kodér, který soudí uživatele podle prohlížeče. > Sám často používám starší Explorer a necítím se intelektuálně méněcenný. Ano, uznávám, přehnal jsem to a vím to, soudil jsem podle sebe. Narážím na to, že někteří lidé se snaží optimalizovat pro IE6, který podle statistik k únoru používá 0.2% lidí. > Novější Explorery si jde snadno přepnout do režimu starších verzí. Omlouvám se, o této funkci jsem nevěděl, pomůže mi to, děkuji. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
david78 Profil |
Takisto si môžeš nainštalovať na Virtual boxe XP a na ňom viac verzií IE
Napr. IE Osmičku používa ešte stále celkom dosť veľa ľudí, tiež sa tomu trocha čudujem, hlavne u ľudí, ktorí tomu trocha rozumejú, ale nieje to dobrý prístup, najmä vo vzťahu k Tvojmu klientovi, ak toto odignoruješ... Takisto si ten web môže prezerať nejaký "dementný" vinár, ktorý však môže byť dobrým potenciálnym zákazníkom a ak poznáš zákon schválnosti, tak vieš, že to tak je... Ale to len tak všeobecne, v tomto prípade by som z toho nerobil kowbojku. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0