Autor Zpráva
divko
Profil *
Vie mi niekto poradit s tymto? Chcela by som aby ta prava stana formulara bola zarovno s tou lavou (kde je text) a boli pod tym aj nejake medzery cize aby to na sebe nebolo nalepene... lava strana, kde je text je div a prava kde su inputy je tiez divko Takto to vyzera: http://www.ulozisko.sk/obrazky/605135/formular.jpg
Taps
Profil
divko:
lepší by bylo kdyby jsi dal odkaz na živou ukázku
mělo by stačit nastavit margin
margin
Profil *
Taps:
mělo by stačit nastavit margin
A při změně velikosti písma se to rozpadne.

divko:
Koukni do kódu na http://css.blbeckove.com/4.formulare-a-tabulky/1.priklady/4.seskupovani-casti-formularu.html
divko
Profil *
margin nestaci... pozriem do toho kodu, dik :)
divko
Profil *
Tak este jedna taka vec.. tyka sa to "radia"... pozrite na to: http://www.ulozisko.sk/obrazky/605327/form.jpg ako to dokazem vyrovnat?
Plaváček
Profil
divko:


V tomto konkrétním případě bych se nebál použít tabulku. Spousta problémů ti zmizí sama od sebe.
divko
Profil *
Vsetko to mam v divku, nechcem to davat do tabuliek... jedine co potrebujem je zarovnat to radio vedla seba..

<label><b>*</b> Gender:</label>
<input type="radio" name="sex" />Male
<input type="radio" name="sex" />Female
Trejpa
Profil
divko:
Tabulka je správné řešení. Jinak ji musíš simulovat, takže levou a pravou část obalíš a třeba pomocí plavání je umístíš vedle sebe. Mimochodem, značka LABEL se u radia vztahuje konkrétním položkám, ne k seznamu všech.

<span style="width:200px;clear:left;float:left;">
    <b>*</b> Gender:
</span>
<span style="width:200px;float:left;">
    <label><input type=radio name=sex value=m>Male</label><br>
    <label><input type=radio name=sex value=f>Female</label>
</span>
joe
Profil
Chytří používají na formuláře tabulku (ideálně klasickou <table>), ať se to má nebo nemá. Ušetříš si tím spoustu starostí a trápení.

margin, Trejpa:
Koukni do kódu na...
Zkoušeli jste, co se stane, když popisek bude delší než na jeden řádek?
Trejpa
Profil
joe:
Zkoušeli jste, co se stane, když popisek bude delší než na jeden řádek?
Co by se mělo stát?
Aha. Internet Explorer 7 má problém.
joe
Profil
Trejpa:
Ne, nemá problém jen Internet Explorer. Problém je všude, není to flexibilní.
Plaváček
Profil
divko:
nechcem to davat do tabuliek

Proč nechceš použít jednoduchou tabulku? Struktura formuláře k tomu přímo vybízí a nejde ani o prohřešek proti přístupnosti. Jakékoliv jiné řešení bude vždy chatrné.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: